Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

İzmir enerjisini yeniliyor

Güncelleme :01.06.2019

  Dünyayı ve insanlığı tehdit eden iklim değişikliği tehlikesine karşı çalışmalar sürdüren, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) İzmir’de iklim ekonomisi, enerji verimliliği ve temiz enerji gibi konuların ele alındığı bir yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdi 

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) iklim değişikliğe dönük çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki Kasım ayında İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Küresel Isınma Kurultayı’nın yapılmasına karar veren EGD bu etkinlikteki gündemi belirlemek üzere bir yuvarlak masa toplantısı yaptı.

Gazeteciler, sivil toplum önderlerinin katıldığı toplantıda, Kurultay’da enerji dönüşüm ve yenilenebilir enerjinin mutlaka ele alınması gerektiği vurgulandı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) düzenlenen toplantıda, EGD Başkanı Celal Toprak bugüne kadar, 10 kez Küresel Isınma Kurultayı düzenlediklerini, 11. Kurultayın ise Kasım ayında İzmir’de gerçekleşeceğini belirtti.

Öncesinde konunun paydaşlarıyla görüş alışverişinde bulunmak istediklerini dile getiren Toprak, küresel ısınma ve temiz enerji konularında toplumda farkındalığı artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Dünyanın ortak sorunu olan küresel ısınmaya ilişkin gazetecilerin büyük sorumluluğu olduğuna vurgu yapan Celal Toprak, "Bir meslek örgütü olarak düzenlediğimiz kurultaylarla dünyanın daha iyi bir yer olmasına katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuştu.

İzmir’de enerji ve tarım alanında çalışmalarıyla bilinen kurum ve sivil toplum örgütü temsilcilerini de katıldığı toplantıda, kurultayda ele alınacak öncelikli konularla ilgili öneriler dile getirildi. Toplantıya, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim  Kurulu Üyesi ve Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİAD) Başkanı Hüseyin Vatansever, İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Çelik,  Çevreci Enerji Derneği Başkanı Tolga Şallı, İGC Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, İşadamı Arif Koşar,  İzmir Ticaret Borsası Danışmanı Dr. Pınar Nacak, Yaşar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu ile Hacer Şekerci Öztra, Yaşar Holding Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Aykırı, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve  gazeteciler katıldı.

 DİKKAT ÇEKEN ÖNERİLER  

İzmir’in tarım ve enerjide ulusala model olacak bir gelişim sergilediğine dikkat çekilen toplantıda, Kasım ayında düzenlenecek kurultayda yenilenebilir enerji, enerji kooperatifleri, tarım ve temiz enerji, kirletici kaynaklar ve karbon ayak izi, küresel ısınma ve çocuk gibi başlıklarda oturumlar düzenlenmesi gibi öneriler dile getirildi. 

 KİMLER KATILDI

Yaşar Üniversitesi Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, ASKON İsmail Çapak, Gürdal Tarım İsletmesi Arif Gürdal, İzmir Ticaret Borsası Danışmanı Dr. Pınar Nacak, İGC Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Konak Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Yasemin Sağlam, Gözlem Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Gürel, Konak Belediyesi Nurselin Karaloğlu, Yenilebilir Enerji Üretim Kooperatifi Mehmet Ülgen, Cevreci Enerji Derneği Hazal Coşkun, Focep Bahadir Doğutürk, Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu, Yaşar Holding Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Aykırı, ENSİAD Serkan Aksüyek, Jesder Dr.Osman Şen, , Gözlem Gazetesi Engin Tatlıbal ,TÜRAP Sabuhi Attar, Yrd. Doç. Dr. Hacer Şekerci, Anadolu Ajansı Tolga Albay ve İlkses Gazetesi Nurettin Baki, Şiir Ajans Murat Şahin

 

 

Bu haber 5043 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.