Haberler > Akaryakıt Başlıkları
Alpet uluslararası sularda akaryakıt satacak Güncelleme :01.07.2019Alpet Deniz Satışları Müdürü Esin Kavuk, 2003 yılından bu yana Türkiye’nin kendi denizlerinde akaryakıt satışı yaptıklarını hatırlatarak, 2020’den itibaren uluslararası sularda da yakıt satışına başlamayı hedeflediklerini açıkladı.
Alpet Deniz Satışları Müdürü Esin Kavuk, akaryakıt dağıtım şirketlerinde deniz satışlarının önemli alt kalemlerden biri olduğunu söyledi. İki tür deniz satışı bulunduğu ifade eden Esin Kavuk, “Birincisi Türkiye’nin kabotaj sınırları içinde, Türk bayraklı yolcu ve yük taşıma gemileri ile balıkçı teknelerine yakıt verme işlemi. İkincisi ise uluslararası sularda yapılan Transit satışlar” dedi.
Türkiye’de devletin 2003 yılından itibaren kabotaj sınırları dahilinde faaliyet gösteren gemilere ÖTV’si indirilmiş yakıt sağlamaya başladığını hatırlatan Esin Kavuk “Bu uygulama 16 yıldır devam ediyor. Alpet olarak biz de 2003 yılından bu yana ÖTV’si indirilmiş akaryakıt satışı yapıyoruz” diye konuştu.
ALPET DENİZ SATIŞLARINDA İLK ÜÇTE
Alpet’in deniz satışları segmentinde sektörde ilk üçte yer aldığını belirterek şunları söyledi:
“Biz aslında bu işe başladığımızdan bu yana ilk sıralardayız. Alpet deniz satışlarındaki bu başarısını Ülkemizin 7 bölgesinde yer alan tesis ve ikmal kapasitesine ve bu segmente önem vermesine borçlu.”
ULUSLARARASI SULARA DA AÇILACAK
Türkiye’nin kendi deniz sahalarındaki faaliyetlerinin yanı sıra uluslararası sularda da akaryakıt satışı yapmaya karar verdiklerini kaydeden Alpet Deniz Satışları Müdürü Esin Kavuk, “Onun hazıklıklarına başladık, çalışmalarımız devam ediyor. 2020 yılı gibi bu konuda somut bir adım atmayı hedefliyoruz” bilgisini paylaştı.
KÂRLILIKLAR SEKTÖRÜ YORUYOR
Alpet Deniz Satışları Müdürü Esin Kavuk, bu segmentteki satışların toplam satışlarının yaklaşık yüzde 6’sını oluşturduğunu söyledi. Deniz satışlarındaki kâr marjının normal satışlardakine göre bir miktar yüksek olduğunu ifade eden Kavuk, “Geçmişte daha kârlı bir ticaret yapılabiliyordu. Son zamanlardaki ekonomik sorunlar ve rekabet bu segmentteki kâr marjlarını geçmişe oranla bir miktar aşağıya çekti” dedi. Bu haber 5423 kere okunmuştur.
|
|