Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Aksa Enerji Göç Belgeseli “Tenere” İle Afrika’ya Desteğini Sürdürüyor

Güncelleme :05.11.2019

2 kıta ve 5 ülkede faaliyet gösteren Aksa Enerji, Afrika kıtasındaki varlığını Tenere belgesel filmine destek olarak beyaz perdeye taşıdı. Afrika bölgesinde yaşanan göç sorununun gündeme gelmesine katkıda bulunmak amacıyla belgesele destek veren Aksa Enerji, Afrika’da acil enerji ihtiyacı olan bölgelerde enerji santralleri kurarak yerel halkın enerji ihtiyacını karşılıyor ve bölgenin istihdamına destek oluyor. Belgesel yapımcısı ve yönetmen Hasan Söylemez’in çektiği Tenere filminde, Afrika halkının dünyanın en çetin coğrafyalarından biri olan Tenere çöl bölgesinden Libya ve Avrupa’ya yaptıkları umuda yolculuk öyküsü anlatılıyor.
 

Türkiye’nin global enerji şirketi Aksa Enerji; Gana, Mali ve Madagaskar’da faaliyet gösteren enerji santralleriyle Afrika kıtasının acil enerji ihtiyacını karşılayarak istihdamına ve yerel kalkınmasına destek oluyor. Belgesel yapımcısı ve yönetmen Hasan Söylemez’in dünyanın en zorlu coğrafyalarından biri olan Sahra Çölü’nde çekimlerini gerçekleştirdiği Tenere filmine destek olan Aksa Enerji, Afrika’nın en büyük sorunlardan biri olan zorlu ‘göç’ yolculuklarını gündeme taşıyor. Çöllerin çölü anlamına gelen Tenere, Nijer’in Agadez şehrinden yola çıkarak Libya ve Avrupa’ya ulaşmak için 1000 km’lik zorlu bir yolculukla çölü geçmeye çalışan Afrikalı insanların gerçek hikayesini anlatıyor.

Afrika’daki yerel halkın zorlu göç yolculuklarına ışık tutmak amacıyla Tenere belgeseline destek olduklarını ifade eden Aksa Enerji CEO’su Cemil Kazancı, “Afrika hem coğrafi hem de ekonomik zorlukların yaşandığı bir kıta. Tenere belgesel filmi, güç şartlar nedeniyle Afrika’dan göç etmek zorunda kalan insanların yaşadıklarını tüm gerçekliğiyle ortaya koyuyor. Aksa Enerji, Gana, Madagaskar ve Mali’deki santralleriyle bu coğrafyadaki insanların hayatına dokunuyor ve bölgenin kalkınmasına destek oluyor. Dolayısıyla, Afrika’daki sorumluluğumuzun farkındayız ve bölgenin gelişmesi amacıyla hayat bulan tüm farkındalık projelerinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Filmin çekim süreci ve konusu hakkında bilgi veren yönetmen Hasan Söylemez ise, “Filmin çekim sürecine başlamadan önce yaklaşık bir yıl yolculuk hakkında bilgi topladım, gerekli izinleri aldım. Yolculuğa başlamak için Nijer’in Agadez şehrine gittim. Burada göçmenleri taşıyan kamyonla birlikte seyahat ettim. Filmde herhangi bir senaryo, gerçek bir oyuncu ya da anlatıcı yok. Her şey gerçek ve bu zorlu yolculukta yaşananlar anlatılıyor” şeklinde konuştu. Son üç yılda bu göç yolunda 4 bin insanın hayatını kaybettiğini belirten Söylemez, bu filmle birlikte farkındalığın artacağına inandığını belirtti ve destekleri için Aksa Enerji’ye teşekkür etti.

 

Bu haber 6169 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.