Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Enerji sektörünün önceliği istihdamı korumak

Güncelleme :09.04.2020

 Türkiye'nin önde gelen enerji şirketleri, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde bir taraftan istihdamı diğer taraftan da yeni çalışma modelleriyle personelin sağlığını korumaya odaklandı.

Enerji sektörü, kesintisiz enerji tedariğini sürdürmeyi hedefinin yanı sıra, istihdamın korunmasına da büyük önem veriyor. Hatta bazı şirketler, bu yıl istihdamda artış sağlamayı planlıyor.

Türkiye'nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, bu yıl yüzde 16 büyüyerek 450 yeni istihdam sağlamayı hedefliyor.

Çoruh EDAŞ ve Fırat EDAŞ yetkilileri, mevcut istihdam düzeyinin korunacağını belirtti.

Limak Enerji, personelini dönüşümlü çalıştırıyor. Böylece şirketin santralleri 24 saat "emre amade" durumda bulunuyor. Elektrik dağıtım bölgelerinde talebin kesintisiz karşılanması için Kovid-19 salgınına karşı tüm tedbirleri alarak ekiplerini görev başında tutan şirket yöneticileri, bu süreçte istihdamı koruyacaklarını bildirdi.

Türkiye'de en fazla rüzgar enerjisi kapasitesi bulunan şirketlerden Güriş Enerji, salgın sebebiyle istihdamda herhangi bir düşüş olmayacağını belirtirken, IC Içtaş Enerji yetkilileri de personel sayısının azaltmayacağını ifade etti.

Türkiye'nin en büyük dış yatırımcısı pozisyonundaki SOCAR Türkiye de istihdam politikasında herhangi bir değişikliğe gitmeyecek.

Shell'de prim desteği

Çalışanlarının sağlığını korumak için gerekli önlemleri alan Shell Türkiye, Kovid-19 salgını sebebiyle hiçbir çalışanını işten çıkarmayacak. Kendi operasyonlarında ön sahadaki çalışanlarına prim desteği sağlayacak olan şirket, bayilerin de benzer hassasiyeti göstermesi tavsiyesinde bulundu.

Turcas Petrol'de de iş modeli ve kapasitesi, değişen koşullara göre adapte edilerek istihdamın korunmasında hassasiyet gösterilecek.

Zorlu Enerji'de ters karantina

Zorlu Enerji de santrallerde ters karantina yöntemini uyguluyor. Santral personeli, 2 haftalık periyotlarla dönüşümlü çalıştırılıyor. Görevli ekipler 14 gün boyunca santrallerde dışarıyla temas etmeden çalışıyor, görev değişimleri yapılırken de sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Ekiplerin santral içinde temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra özel vakitlerini keyifli kılabilmek için çeşitli içerikler oluşturan şirket, istihdamı korumaya büyük önem veriyor.

Petrol Ofisinden daha önce yapılan açıklamada da hiçbir çalışanın işten çıkarılmayacağı duyurulmuştu.

Bu haber 8727 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.