Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

“Tüpraş’ın Dolar Oyunu” haberine Tüpraş’tan yalanlama geldi

Güncelleme :19.08.2020

Bugün bir gazetede yayınlanan “Tüpraş’ın Dolar Oyunu” başlıklı haberde yer alan tüm iddiaların tamamıyla gerçek dışı olduğu, zamanlaması, kaynağı ve yayılış şekli açısından son derece manidar bulduklarını bu asılsız iddialar karşısında tüm hukuki haklarını kullanmaya devam edecekleri yönünde Tüpraş’tan yazılı açıklama yapıldı.

Bugün bir gazetede “Tüpraş’ın dolar oyunu” başlıklı haberde yer alan tüm iddiaların tamamıyla gerçek dışı olduğu yönünde Tüpraş’tan yazılı açıklama yapıldı. Tüpraş’tan yapılan yazılı açıklama aynen şöyle: 

Basın ve Kamuoyunun Dikkatine, 

Bugün (19 Ağustos 2020) tarihli Yeni Şafak gazetesine yansıyan “Tüpraş’ın dolar oyunu” başlıklı haberde yer alan tüm iddialar tamamıyla gerçek dışıdır.

 Türkiye’nin en büyük şirketi olarak zorlu koşullarda dahi enerji ihtiyacının kesintisiz sağlanması yönünde var gücümüzle Ülkemiz için çalışmaktayız.

Halka açık bir şirket olarak aslına SPK raporlarından rahatlıkla ulaşılabilecek bilgilerin, tümüyle asılsız ve manipülatif iddialar ile bir araya getirilerek kamuoyuna yansıtılmasını üzülerek takip ediyoruz.

Bahse konu olan asılsız iddiaların aksine şu hususlara dikkat çekmek isteriz: 

1. Tüpraş olarak, döviz kur riski yönetimi politikalarımız çerçevesinde; döviz alımlarımız, ham petrol alımlarımız ve yatırımlarımızdan kaynaklanan döviz yükümlülüklerimizi karşılayacak şekilde yönetilmektedir. 

2. Her zaman olduğu gibi en son açıklanan Haziran 2020 sonu bilançomuzda da dövizli varlıklarımız dövizli borçlarımız kadardır. Şirketimizin bu ihtiyaçlarının gerektirdiği miktarın ötesinde döviz mevduatı tuttuğu bilgileri gerçeği yansıtmamaktadır. 

3. Dövizli varlıklarımızın dövizli borçlarımıza göre durumu tüm finansallarımızla birlikte her dönem Kamuyu Aydınlatma Platformunda kamuoyu ile detaylı açıklamalarla birlikte paylaşılmaktadır. 

4. Son dönemde artan bilgi talepleri üzerine döviz alım ve satım işlemlerimizin tamamı günlük/haftalık olarak ilgili resmi kurumlarla paylaşılmakta olup gerekli resmi bilgilendirmeler kesintisiz bir şekilde yapılmaktadır. 

5. Ayrıca, ay içerisinde yapılan ÖTV tahsilatlarının 40 gün boyunca şirketimiz kullanımında kaldığı haberi de gerçeği yansıtmamakta olup, beyan ve ödemeler ÖTV Kanunu gereğince 15 günde bir yapılmaktadır. 

Zamanlaması, kaynağı ve yayılış şekli açısından son derece manidar bulduğumuz bu asılsız iddialar karşısında tüm hukuki haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. 

Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Tüpraş

Bu haber 4181 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.