Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları
Mercedes-Benz kamyonların şaft testleri Aksaray’da yapılıyor Güncelleme :19.08.2020Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi’nde hizmete alınan yeni Şaft Test Alanı ile tüm dünyada üretilen Mercedes-Benz kamyonlarında kullanılacak şaftların ömür ve dayanım testleri yapılıyor.
2,5 milyon avroluk yatırımla 360 metrekarelik kapalı alana kurulan yeni alanda, ömür testi standı ile şaftlar; Daimler Truck AG bünyesinde sadece Mercedes-Benz Türk’te gerçek yol şartlarında test edilebiliyor.
Mercedes-Benz yıldızı taşıyan kamyonların tüm dünyadaki tek yol testi onay merci olan Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi’nde; 2,5 milyon avroluk yatırım yapılan yeni Şaft Test Alanı hizmete alındı. İstanbul’daki Hoşdere AR-GE Merkezi’nin Kamyon Geliştirme Bölümü’nün 2015 yılında şaft tasarımında Küresel Yetkinlik Merkezi olmasının ardından, 2016 yılında bilgisayar destekli simülasyon sorumluluğu da Türkiye’ye verildi. 2020 yılında Küresel Test Yetkinlik Merkezi’nin Aksaray AR-GE Merkezi’ne kurulması sonucunda ise süreçte hem bütünsellik sağlandı hem de verimlilik artırıldı. Yapılan bu yeni yatırım sonucunda dünyadaki tüm Mercedes-Benz fabrikalarında üretilen kamyonlara takılacak şaftların ömür ve dayanım testleri tamamen Türkiye’de gerçekleştirilmeye başlandı.
Şaftlar gerçek yol şartlarında test ediliyor
9 ayda inşa edilen ve 360 metrekare üzerinde kurulu olan Şaft Test Alanı’nda biri ömür, diğeri dayanım olmak üzere iki adet yüksek kapasiteli test standı bulunuyor. Çamur, nem gibi çevresel koşulların da oluşturulabildiği ömür testi standında 4 şaft aynı anda test ediliyor ve ağır koşullardaki dayanımları gözlemleniyor. Araç testlerinden elde edilen gerçek yol verileri kullanılarak; şaftların değişken tork, hız ve açı altındaki performansları ölçülüyor. Aksaray AR-GE Merkezi’nde kurulan ömür test standı, Daimler Truck AG bünyesinde gerçek yol şartları altında testlerin yapılabildiği tek merkez özelliğini taşıyor.
Mühendislik ihracatına Aksaray katkısı
Yeni kurulan Şaft Test Alanı ile Daimler Truck AG’nin dünyadaki tüm Mercedes-Benz fabrikalarında üretilen kamyonlarına takılan şaftlar, Aksaray AR-GE Merkezi’nin sorumluluğunda test ediliyor. Şaft Test Alanı yatırımı; Türkiye’nin küresel pazarlar karşısındaki mühendislik ihracat kapasitesine katkıda bulunurken, Daimler Truck AG üst yönetiminin Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi’ne olan güvenini bir kez daha kanıtlıyor. Bu haber 4114 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar |
Zorlu Holding’ten açıklama... 02.03.2025 |
2024 yılını güçlü bir performansla kapatan Naturelgaz, temettü kararını açıkladı ... 01.03.2025 |
Petrol Ofisi, “İste Olsun” mottosunda bayileri ile Antalya’da bir araya geldi ... 01.03.2025 |
AB, elektrikli araç talebini artırmak için harekete geçiyor... 01.03.2025 |
ODAŞ, DEİK Webinar’ında Özbekistan yatırımını anlattı... 28.02.2025 |
2024’ün Hızlı Büyüyen Markası Aytemiz, Bayileriyle Bir Araya Gelerek “Güçlü Gelecek, Birlikte Gelecek” Dedi ... 28.02.2025 |
TORA olarak, tüm Türkiye'de Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) montajlarımıza devam ediyoruz!... 28.02.2025 |
Karsan İtalya’nın Campania Bölgesinde Toplu Ulaşımı Elektriklendirecek!... 28.02.2025 |
Ford Türkiye’den Sıra Dışı Ford Evreninde Sıra Dışı Bir Etkinlik... 28.02.2025 |
Türkiye’nin Elektrikli Araç Fuarı “Go Green Türkiye” Mayıs’ta Kapılarını Açıyor! ... 28.02.2025 |
En Yakıt Seyahat Özgürlüğünü İstanbul-İzmir Otoyolu'na Taşıdı... 28.02.2025 |
Volvo Trucks, Sürdürülebilirliği Bir Yaşam Biçimi Olarak Değerlendiriyor!... 28.02.2025 |
Shell, Madeni Yağlar Stratejilerini Türkiye’deki Distribütörleriyle Paylaştı... 28.02.2025 |
Türkiye'nin petrol ithalatı geçen yıl aralıkta yüzde 3,4 azaldı... 28.02.2025 |
LPG ithalatı geçen yıl aralıkta yıllık bazda yüzde 29,9 azaldı... 28.02.2025 |
Doğal gazda mart tarifesinde değişikliğe gidilmedi... 28.02.2025 |
ZF’den otobüs ve raylı sistemler için yenilikçi çözümler... 28.02.2025 |
|
|