Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

PÜİS’ten kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatılması ilgili açıklama yapıldı

Güncelleme :03.09.2020

 PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatılması ve son günlerde yeniden artış gösteren salgının sona erdirilmesi için istasyonlarda alınması gereken önlemler konusunda Sendika üyelerini bilgilendirdi.   

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatılması ve son günlerde yeniden artış gösteren salgının sona erdirilmesi için istasyonlarda alınması gereken önlemler konusunda Sendika üyelerini bilgilendirdi.   

Konuya ilişkin bir açıklama yapan PÜİS Genel Başkanı Okumuş şunları söyledi: 

“Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere kısa çalışma ödeneğinin uzatılması konusunda emeği geçen bakanlarımıza, bürokratlarımıza ve Sendikamızın üyesi olduğu Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Sayın Özgür Burak Akkol’a şükranlarımızı sunuyoruz. 

Virüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri akaryakıt sektörü oldu. Özellikle kısıtlamanın uygulandığı süreçte satışlarımızda yüzde 50 ila 60 arasında düşüşler yaşandı. Ancak yeni normale geçtiğimiz haziran ayının ortalarından bugüne kadar turizmin de etkisiyle satışlarımız yeniden arttı. Neredeyse 2019 yılının Temmuz ve Ağustos aylarındaki satışlarımızı yakaladık. 

Ancak turizm sezonu bitmek üzere. Diğer taraftan salgının etkisi yeniden arttığı için il bazında valilikler çeşitli kısıtlama kararları alıyorlar. Bunların sonucunda sektörümüzde de yeniden bir daralma yaşanabileceğini düşünüyoruz. Kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar uzaması pandemiden olumsuz etkilenen başta akaryakıt sektörü olmak üzere tüm sektörler için can simidi olacağını düşünüyoruz. 

Akaryakıt sektörünü rahatlatacak bir diğer adım da akaryakıt ürünlerinden alınan KDV oranının düşürülmesi olacaktır. Sektörümüzün kangren haline gelmiş en önemli sorunlarından biri maliyetin altındaki fiyatlarla yapılan akaryakıt satışlarıdır. KDV’nin çalınması suretiyle yapılan bu satışlar nedeniyle devletimiz milyonlarca liralık vergi kaybına uğrarken, akaryakıt sektöründe de öldürücü boyutta bir haksız rekabet yaşanmasına neden olmaktadır. Bu sorunun çözümü için Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın Temmuz ayında açıkladığı sektörlerde öngörülen KDV indirimlerinin sektörümüzde de uygulanmasını ve akaryakıt ürünlerinden alınan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesini veya akaryakıt ürünlerinden alınan KDV’nin ÖTV’ye eklenmesini talep ediyoruz.  

Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın söylediği gibi virüs bizlerden daha güçlü değil. Her birimiz maske, mesafe ve temizlik kuralına uyarak virüsü yenebiliriz. 

Değerli üyelerimizin gerek istasyonlarında gerek özel hayatlarında Bilim Kurulumuz tarafından önerilen tüm hususlara riayet etmelerini rica ediyor, en kısa sürede bu salgının sona ermesini ve Ülkemiz ekonomisinin hızla toparlanmasını diliyoruz.”

Bu haber 5844 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Türkiye, Suriye'ye enerji tedarikini artıracak... 13.01.2025
Bakan Bayraktar TÜREB İstişare Toplantısı’nda sektör temsilcileri ile bir araya geldi... 13.01.2025
Kontek Enerji 30. yılında globalleşme yolunda büyük adım atıyor... 13.01.2025
Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Mobil Eğitim Tırı 2025’te Deprem Bölgesini Ziyaret Edecek... 13.01.2025
Eksim Genç Enerji Programı’na Başvurular Açıldı... 13.01.2025
Enerji verimliliği yatırımları, ekonomik ve çevresel faydalar sağlıyor... 13.01.2025
Mercedes-AMG PETRONAS F1 Takımı, adidas ile Uzun Süreli Ortaklığa İmza Attı... 13.01.2025
YASED: 2024’ün İlk 11 Ayında 9,6 Milyar Dolar Doğrudan Yatırım Geldi... 13.01.2025
Gazprom merkez ofisindeki personeli yaklaşık yüzde 40 azaltmayı planlıyor... 13.01.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.