Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

CW Enerji, Karadeniz’in en büyük Güneş Enerji Santrali’ni kurdu

Güncelleme :29.09.2020

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, 5.9 MWp gücündeki santral ile yeni bir rekora daha imza attı.
CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, “Türkiye’de güneş santralleri konusunda çok büyük bir potansiyel var. Yatırımcılarımız ile birçok ilki hayata geçirmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi.


Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Karadeniz bölgesinin en büyük Güneş Enerji Santrali’ni (GES) kurdu.  


CW Enerji, sektörde en yeni teknolojileri geliştirerek, kullanıcıların enerji ihtiyacına kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Bu doğrultuda; Karadeniz bölgesinin en büyük çatı tipi Güneş Enerji Santrali (GES) projesini hayata geçiren firma, 5.9 MWp gücündeki santrali tamamlayarak yeni bir rekora daha imza attı.


Konu hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, Türkiye’nin her yerinde projeler ürettiklerini ifade ederek, “Son olarak Karadeniz’in en büyük santralini kurduk. Bu projemizde yaklaşık 19 bin güneş paneli kullanıldı. Her açıdan değerlendirildiğinde bölge için de önemli bir proje oldu” dedi.
 

Örnek bir proje


Örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, bu tür projelerle farklarını ortaya koymaya devam edeceklerine dikkat çekti. Yılmaz, sektörün ihtiyaç duyduğu çözümleri sunmayı sürdüreceklerini dile getirerek, “Sürdürülebilir büyüme anlayışı çerçevesinde sürekli kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Son teknolojiyi yakından takip ederek, AR-GE Merkezimizde geliştirdiğimiz çalışmalarımız neticesinde sektörün ihtiyaçlarına göre inovatif ürünler geliştiriyoruz. Türkiye olarak güneş enerjisi konusunda daha da cesur adımlar atma zorundayız. Ülkemizin enerji alanında bağımsızlık kazanması için yenilenebilir enerji yatırımları çok büyük önem taşıyor. Sanayicilerimiz de güneşten gelen enerjiyi fabrikaları için büyük bir verimlilik unsuruna dönüştürüyor” dedi.

 

Bu haber 4645 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.