Haberler > Akaryakıt Başlıkları
Fosil yakıtlardan kaynaklanan hava kirliliği 8 milyondan fazla ölüme neden oluyor Güncelleme :09.02.2021Yeni bir araştırma, kömür ve dizel gibi fosil yakıtların yakılmasından kaynaklanan hava kirliliğinin dünya çapında 5 ölümden 1'ine neden olduğunu söylüyor.
Harvard Üniversitesi'nin Birmingham Üniversitesi, Leicester Üniversitesi ve Londra Üniversitesi ile işbirliği içinde yaptığı yeni araştırmaya göre, fosil yakıtlı enerji santrallerinden kaynaklanan hava kirliliği 2018'de 8 milyondan fazla ölüme neden oldu ve bu da dünya genelinde toplam ölümlerin% 18'ine tekabül ediyor. Salı.
Fosil Yakıtların Yanmasıyla Oluşan Dış Mekan İnce Parçacık Kirliliğinden Küresel Ölüm başlıklı araştırma, fosil yakıtlardan kaynaklanan ölümlerin önceden düşünülenden önemli ölçüde daha yüksek olduğunu gösterdi.
Araştırmaya göre, fosil yakıtla ilgili hava kirliliğinin en yüksek yoğunlukta olduğu bölgeler arasında Doğu Kuzey Amerika, Avrupa ve Güneydoğu Asya yer alıyor.
Araştırmacılar, küresel olarak, fosil yakıt emisyonlarından kaynaklanan partikül maddeye maruz kalmanın 2012'deki toplam ölümlerin% 21,5'ini oluşturduğunu ve Çin'deki hava kalitesi önlemlerinin sıkılaştırılması nedeniyle 2018'de% 18'e düştüğünü buldu.
Harvard'da Çevre Epidemiyolojisi profesörü Joel Schwartz, "Fosil yakıt yanmasının tehlikelerini tartıştığımızda, bu genellikle CO2 ve iklim değişikliği bağlamındadır ve sera gazlarıyla birlikte yayılan kirleticilerin potansiyel sağlık etkilerini görmezden gelir," TH Chan Halk Sağlığı Okulu (HSPH) dedi.
Schwartz, "Fosil yakıt yanmasının sağlık üzerindeki sonuçlarını ölçerek, politika yapıcılara ve paydaşlara alternatif enerji kaynaklarına geçişin faydaları hakkında net bir mesaj gönderebileceğimizi umuyoruz" dedi.
Fosil yakıtların, özellikle kömür, petrol ve dizel yakılması, her ikisi de küresel ölüm ve hastalık yüküne kilit katkılar olarak gösterilen havadaki partikül madde (PM) ve yer seviyesindeki ozonun önemli bir kaynağıdır. işaret etti.
Çalışma, karbondioksit kaynaklı iklim değişikliğinin insan sağlığı ve refahı üzerindeki etkilerinin karmaşık olup, aşırı hava olaylarının daha sık görülmesinden, daha sık fırtına dalgalanması ve artan mahsul kıtlığı riskine kadar uzanıyor. Bu haber 2716 kere okunmuştur.
|
|