Haberler > Akaryakıt Başlıkları
Biyoyakıt enerjisi için okyanusta yosun yetiştiriliyor Güncelleme :02.03.2021Yeni yöntem, daha az çevresel etkiye sahip doğal süreçlere göre 4 kat daha fazla biyokütle verir
ABD'deki bilim adamları, Güney Kaliforniya Üniversitesi'ne (USC) göre, açık okyanusta biyoyakıt enerjisi kaynağı olarak büyük miktarlarda yosun yetiştirmeyi başardılar.
USC Wrigley Çevre Araştırmaları Enstitüsü'nden bilim adamları, Kaliforniya sahilindeki yeni bir su kültürü yönteminin, bu büyük kahverengi yosun yosunlarını farklı derinliklere kaldırarak ve indirerek büyümesini optimize eden "yosun asansörü" adı verilen bir süreci içerdiğini buldu.
USC, bu sürecin yosun büyümesini önemli ölçüde artırdığını ve doğal süreçlerden dört kat daha fazla biyokütle sağladığını söyledi.
Doğal yöntemlerde, biyokütle hammaddelerinin mısır, şeker kamışı ve diğer çiftlik ürünlerinden hasat edilmesi, arabalara, jet uçaklara, gemilere ve büyük kamyonlara güç sağlayan biyoyakıtlar üretir.
Bununla birlikte, yeni süreç, açık okyanusta daha az çevresel etki ile düşük karbonlu biyoyakıt üreten yosun yetiştirmeyi mümkün kılıyor.
Kelp, iki nedenden ötürü normal biyokütle hammaddelerinden daha iyi bir seçenektir: birincisi, okyanus mahsulleri tatlı su, tarım arazisi veya suni gübreler için rekabet etmez; ve ikincisi, USC'ye göre okyanus tarımı, arazi ekilirken önemli habitatları tehdit etmiyor.
USC Wrigley Enstitüsü'nde özel projelerin yardımcı direktörü ve çalışmanın ilgili yazarı Diane Young Kim, "Biyoyakıt yapmak için yeni yollar açmak, yeni yöntemlerin ve hammaddelerin işe yaradığını kanıtlamayı gerektirir.
"Güney Kaliforniya kıyısındaki bu deney, yosunun büyümeyi en üst düzeye çıkarmak için yönetilebileceğini gösterdiğinden önemli bir adımdır" diye ekledi.
Ulusal Araştırma Konseyi'ne göre, ABD'nin ulaşım yakıtının% 7'si hala büyük gıda ürünlerinden gelirken, neredeyse tamamı mısır bazlı etanoldür. Bu haber 2015 kere okunmuştur.
|
|