Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

SOCAR Türkiye PETDER’e Üye Oldu

Güncelleme :06.10.2021

 SOCAR Turkey Petrol Ticaret A.Ş. (SOCAR Türkiye), Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu’nun kararı doğrultusunda Derneğe üye oldu. 

Dünyanın en köklü petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın Türkiye’deki iştiraki SOCAR Turkey Petrol Ticaret A.Ş. (SOCAR Türkiye) 2008 yılında Petkim’in yüzde 51 hissesini Özelleştirme İdaresi’nden satın alarak faaliyetlerine başladı. SOCAR Türkiye’nin çatısı altında Petkim, TANAP, STAR Rafineri, SOCAR Terminal, Petkim RES, Bursagaz, Kayserigaz, Enervis, SOCAR Enerji Ticaret, Millenicom, SOCAR Ticaret ve SOCAR Depolama gibi her biri kendi alanında öncü şirketler bulunuyor. 

EPDK tarafından verilen dağıtıcı lisansı sahibi SOCAR Turkey Petrol Ticaret A.Ş. ise gerekli prosedürel işlemlerin tamamlanmasının ardından PETDER üyeleri arasına katıldı. Böylece SOCAR Türkiye’nin de katılımıyla, PETDER’in üye sayısı 17’ye ulaştı.

Mevcut durumda PETDER üyeleri Alpet, Aytemiz, Belgin, BP, Castrol, Exxon Mobil, GO, Güzel Enerji Akaryakıt, Opet, Petline, Petrol Ofisi, Petroyağ, Shell, Shell & Turcas, SOCAR Türkiye, Total Energies ve TP’den oluşuyor.

PETDER Genel Sekreteri Köksal Onur İnci konuya ilişkin olarak, “PETDER 25 yıl önce, sadece güvenilir ve objektif bir bilgi kaynağı olarak değil, aynı zamanda etkin ve etkili bir savunucu olarak yolculuğuna, akaryakıt sektörünün itibar ve standartlarının kuvvetlendirilmesi ve sektörün temsil edilmesi vizyonuyla başladı. PETDER olarak Eylül 2021’de sektördeki 25. yılımızı doldurduk. Aynı dönemde SOCAR Turkey Petrol Ticaret A.Ş. de üyelerimiz arasına katıldı. Türkiye’de akaryakıt dağıtım sektörünün en büyük temsilcisi PETDER, yeni üyemiz SOCAR Türkiye’nin katılımıyla temsil gücünü daha da artırmış bulunmaktadır. 17 güçlü üyemizle son 25 yıldır olduğu gibi bugün de devletimiz, milletimiz ve sektörümüz için başarıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Petrol Sanayi Derneği

Bu haber 1557 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.