Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Yılda 170 Bin Hanenin Elektriği Temiz Enerji İle Karşılanacak

Güncelleme :11.01.2022

 Jeotermal enerji üretim alanında yatırımlarını sürdüren GÜRİŞ’in enerji grubu MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG tarafından, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan 50 MW (2x 25 MW)   gücündeki EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali’ nin son ünitesi de devreye alındı. Yapımı tamamlanarak faaliyete geçen santral de milli kaynaklar kullanılarak üretilen 400.000.000 kWs temiz elektrik, yıllık 15 milyon dolarlık gaz ithalatının yerini alarak 170.000 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. 

Türkiye’nin öncü enerji şirketi GÜRİŞ/MOGAN ENERJİ YATIRIM Holding, ülke ekonomisine katkı sağlayacak yerli ve yenilenebilir enerji alanında yatırımlarına devam ediyor. 1958 yılında kurulan ve 1993 yılından itibaren yenilenebilir enerji alanında yatırımlarına devam eden, Türkiye’nin en büyük yenilenebilir enerji yatırımcılarından  olan GÜRİŞ/MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG faaliyete geçirmiş olduğu 8. Jeotermal Enerji Santrali’nin son ünitesini de devreye alarak Jeotermal Enerji alanındaki toplam kurulu gücünü 260 MW’a çıkardı.

 170 BİN HANENİN BİR YILLIK ELEKTRİĞİNİ SAĞLAYACAK

Türkiye’nin enerji alanındaki dışa bağımlılığını azaltarak ekonomisine güç katacak yatırım, aynı zamanda sürdürülebilir bir gelecek için de temiz enerji kullanımını artırıyor. 50 MW (2x 25 MW) kapasiteli iki üniteden oluşan EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali, milli kaynaklar kullanılarak üretilen 400.000.000 kWs temiz elektrik, yıllık 15 milyon dolarlık gaz ithalatının yerini alarak 170 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. 

HEDEFİMİZ, KAPASİTE FAKTÖRÜ AÇISINDAN JEOTERMAL SANTRALLERİMİZİ DÜNYADA BİRİNCİ KONUMA YÜKSELTMEK 

MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG CEO’su Ali Karaduman; “Projelerimizi, her koşulda sürdürmeye devam ediyoruz. Jeotermal enerjide sekizinci santralimiz olan EFE 8 Jeotermal Santrali’nin son ünitesini de başarıyla devreye aldık.  Ülkemize temiz ve yenilenebilir enerji sağladığımız EFE 8 Jeotermal Enerji Santrali ile birlikte yenilenebilir enerji alanında 3.5 Milyar kWs, yalnızca jeotermal enerji alanında ise 2 Milyar kWs elektrik üretiyoruz. Bugün ülkemizde toplam ‘’900.000‘’ hanenin yıllık elektriğini temiz enerji kaynağı olan jeotermal enerjiden karşılıyoruz. Tüm santrallerimizin tasarımını kendi mühendislik ekibimizce yaparak, Türk Mühendisliğini dünyaya tanıtma görevimizi de en iyi şekilde ortaya koyuyoruz. Hedefimiz “jeotermal enerji üretiminde kapasite faktörü açısından dünya birincisi olmak” diye konuştu.

GÜRİŞ HOLDİNG/MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG MİLLİ ENERJİ ÜRETİMİNE DEVAM EDİYOR

 Enerji sektöründeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden GÜRİŞ/MOGAN Holding’in, Ukrayna (32.4 MW RES + 1 MWp GES) ve Kosova (32.4 MW RES) yatırımları haricinde yurt içinde 10 Rüzgâr Enerji Santrali (RES), 8 Jeotermal Enerji Santrali (JES) ve 6 Hidroelektrik Santrali (HES) bulunuyor. Toplamda 27 Yeşil Enerji Santrali ile 1131.75 MW kurulu güç kapasitesine ulaşan GÜRİŞ/MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG, ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak ve yerli kaynaklardan milli enerji üretmek için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 

Bu haber 1580 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.