Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Tarim Petrol Sahası’na 110 ultra derin doğal gaz kuyusu açılacak

Güncelleme :03.02.2022

 Çin’in önde gelen petrol ve gaz üreticisi China National Petroleum Corporation’a (CNPC) bağlı Tarim Petrol Sahası’nda bulunan kuyuya 8 bin 457 metre derinliğe kadar sondaj yapılacak. 

Çin’in karadaki en derin doğal gaz kuyusu olarak tasarlanan “Dabei-401” kuyusunun sondajı ülkenin kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde başladı. Sondaj kuyusu, jeolojik yapısının son derece karmaşık olduğu Tianshan Dağları’nın güney eteğinde bulunuyor. Çin’in önde gelen petrol ve gaz üreticisi China National Petroleum Corporation’a (CNPC) bağlı Tarim Petrol Sahası’nda bulunan kuyuya 8 bin 457 metre derinliğe kadar sondaj yapılacak.

Bitişik kuyularının verileri, bölgedeki oluşum basıncının 140 MPa’ya yakın olduğunu gösteriyor. Tarim Petrol Sahası’nda 2021 yılında 8 bin metreyi aşan 23 kuyuyu açılmıştı, bu yıl ise 110 ultra derin kuyu açmasının hedefleniyor. Tarim Havzası, ülkenin toplam doğal gaz üretiminin altıda birini üreten önemli bir petrol havzası niteliğini taşıyor.

Bu haber 1433 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Şanlıurfa’da Direk Hırsızları Bölgeyi Elektriksiz Bıraktı... 03.12.2025
TEXACO Team AMS, Türkiye Pistlerindeki Tüm Şampiyonlukları Kazandı... 03.12.2025
Form Endüstri Ürünleri, Toyotetsu projesiyle 1600 ton karbon emisyonunun önüne geçti... 03.12.2025
Enerjisa Üretim ve Güler Legacy, 2.300 Çocuğa Ulaştı... 03.12.2025
Petlas’tan Motor Sporlarına Tam Destek!... 03.12.2025
Kâmil Koç, Dünya Şoförler Günü’nü Ankara’da kaptanlarıyla kutladı... 03.12.2025
Petrol devi Lukoil'in Bulgaristan'daki mallarına el konuldu ... 03.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.