Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Aksa Enerji, Özbekistan'da üçüncü santralinde test üretimine başladı

Güncelleme :30.03.2022

 T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan ziyaretine eşlik eden Aksa Enerji CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, şirketin ülkedeki yatırımlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Kazancı, Özbekistan’da üretime geçen iki santralin ardından Taşkent B isimli üçüncü santralin de test üretimine başladığının müjdesini verdi.

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Cemil Kazancı, 29 Mart Salı günü gerçekleşen Özbekistan ziyareti sırasında T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik ederek şirketin ülkedeki yatırımları hakkında bilgi verdi. 

Türkiye’nin halka açık en büyük global enerji üreticisi Aksa Enerji’nin, Özbekistan’ın başkenti Taşkent ve Buhara’da toplam 740 MW’lık üç adet doğal gaz kombine çevrim santrali için gerçekleştirdiği yatırımların son aşamaya geldiğini belirten Cemil Kazancı, “Özbekistan’ın en büyük Türk enerji yatırımı olan projemizin inşaatını sadece 12 ayda tamamlayarak Taşkent A ve Buhara santrallerimizde ocak ayında kademeli olarak ticari üretime başlamıştık. Şimdi sırada 230 MW kurulu güçteki Taşkent B santralimiz var. Bugün itibarıyla bu santralimizde de test üretimlerine başladık. Hedefimiz en kısa sürede Taşkent B santralinde de ticari üretime geçerek Özbekistan’ın enerjisini yükseltmek” dedi. 

Kazancı ayrıca, “Globalleşme stratejimiz doğrultusunda önemli bir adım olarak nitelendirdiğimiz ve toplam 740 MW kurulu güce sahip Özbekistan’daki santrallerimizdeki enerji üretimimizle, 25. yılımızda Türkiye Cumhuriyeti’nin Özbekistan hükümeti ile ticaret hacmine ilişkin koymuş olduğu hedeflerine destek vermenin de gururunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Aksa Enerji’nin Özbekistan’daki santralleri, ülkede hükümetin enerjide kaynak çeşitliliği sağlama ve tasarruf stratejisi açısından da büyük önem arz ediyor. Aksa Enerji bu santraller ile Özbekistan’daki enerji üretiminde verimliliği artıracak ve doğal gaz tasarrufu ile ülke ekonomisine doğrudan katma değer yaratacak. 

Bu haber 3224 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.