Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Michelin, “İyi Dersler Şoför Amca” ile 7 bin servis şoförünü eğitecek

Güncelleme :06.08.2013

 Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, “İyi Dersler Şoför Amca” eğitimlerine devam ediyor. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) işbirliğiyle hayata geçirilen Online Eğitim Odası’nda, 2013 yılında 7 binden fazla servis şoförüne uzman kişiler eşliğinde trafik güvenliği, trafikte davranış, iletişim ve ilkyardım eğitimleri verilecek.

 Sosyal sorumluluk bilinciyle yaya ve yol güvenliği konusunda çalışmalar yürüten Michelin, trafikte iletişim ve ilkyardım konularında rol model olabilecek şoförler oluşturmak amacıyla online eğitimler vermeye devam ediyor. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Online Eğitim Odası’ ile 2013 yılında 7 binden fazla servis şoförüne ulaşılması hedefleniyor.

On binden fazla üyesi bulunan İSAROD çatısı altında, Michelin “İyi Dersler Şoför Amca” (İDŞA) projesi kapsamında kurulan Online Eğitim Odası’nda katılımcılara, uzman kişiler eşliğinde trafikte ilkyardım, trafik güvenliği, trafikte iletişim ve davranış konularında eğitim veriliyor.

7 binden fazla sürücüye online eğitim verilecek

10 bin üyesi bulunan ve her yıl 3 bin 500’e yakın yeni üyeyi bünyesine katan İSAROD, yeni üyelerine katılım şartı olarak İDŞA eğitimlerini almalarını isteyecek. Bu sayede mevcut üyelere verilen eğitimlerin yeni üyelere de verilmesi sağlanacak. 

Michelin Türkiye Genel Müdürü Marco Giuliani, “İyi Dersler Şoför Amca" projesi kapsamında birebir şekilde devam eden eğitimlerin online eğitimlerle desteklendiğini belirterek, “Bu çalışma yaya ve yol ve güvenliği konusunda üstlendiğimiz misyon doğrultusunda çalışmalarımızın devamlılığının bir göstergesidir. İSAROD çatısı altında kurduğumuz online eğitim odasıyla birebir eğittiğimiz şoförlerin eğitimlerini online olarak destekleyerek öğrencile rol model olabilecek şöforlerle seyahat etmelerini hedefliyoruz. Etik değerler ve mesleki ilkeler açısından olumlu davranışlar sergileyen servis şoförleriyle yolculuk eden öğrencilerimizin geleceğin eğitimli ve bilinçli sürücüleri olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

İSAROD Başkanı Hamza Öztürk ise dernek olarak Michelin’in “İyi Dersler Şoför Amca” projesi kapsamında 2012 yılında da eğitim programları düzenlediklerini hatırlatarak şu bilgileri verdi: “Program kapsamında binden fazla esnafımıza  trafikte ilkyardım, trafik güvenliği, trafikte iletişim ve davranış konularında eğitim verdik. İSAROD’un eğitime verdiği önemin bir göstergesi olarak Michelin, genel merkezimizde 15 bilgisayar kapasiteli online eğitim odası kurdu. Online eğitim ağımız sayesinde yüz yüze, bire bir eğitimlere katılamayan esnafımız da internet üzerinden aynı eğitimleri alabilecek. Önümüzdeki dönemde de esnafımızın eğitimiyle ilgili çalışmalarımız devam edecek. Bizlere desteğini esirgemeyen, yaya ve yol güvenliğini görev haline getiren Michelin’e teşekkürlerimizi sunarız.”

 

Bu haber 4054 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Sabiha Gökçen hafta sonu rekor tazeledi... 16.07.2025
Türkiye ile BAE arasında Enerji de dahil 7 ortak anlaşma imzalandı... 16.07.2025
Yavru Leylek, ÇEDAŞ Ekiplerinin Desteğiyle Yuvasına Döndü... 16.07.2025
Güneşin Üretim Üssü ELİN Enerji, “Fortune 500”de Parladı!... 16.07.2025
ATP GreenX ile Aksa Elektrik’ten Sürdürülebilirlik Odaklı İş Birliği... 16.07.2025
OSRAM, BATTERYjumpstart 1000 ile saniyeler içinde aküleri çalıştırıyor... 16.07.2025
Rusya petrol ve doğal gaz üretiminin azaldığını açıkladı... 16.07.2025
SEDAŞ’tan Kartepe’ye 2025 Vizyonuyla 250 Milyon TL’lik Enerji Yatırımı... 16.07.2025
Rüzgar türbini kanatları için "erken uyarı cihazı" geliştiren iki genç mühendis ihracata başladı... 16.07.2025
Pakistan’dan EPDK’ya İş Birliği Ziyareti…... 16.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.