Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Akdeniz’de bayramda elektrik tüketimi yüzde 15 arttı

Güncelleme :16.05.2022

 Turizm sezonun açılması ve pandemi kısıtlamalarının kalkmasının etkisiyle, 1-4 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ramazan Bayramı’nda AEDAŞ’ın hizmet bölgesi Antalya, Burdur ve Isparta’da elektrik tüketimi 85 bin 933 MWh’ye ulaştı. Geçen yıl 12-15 Mayıs tarihlerinde kutlanan Ramazan Bayramı’na göre bu bayram elektrik tüketimindeki artış yüzde 15’i buldu.

 Covid-19’da vaka sayısının azalmasının yanı sıra turizm sezonunun açılmasının da etkisiyle Ramazan Bayramı’nda tatilciler güneydeki kentleri tercih etti. Türkiye’de turizmin başkenti olarak kabul edilen Antalya ile birlikte Burdur ve Isparta’da elektrik dağıtım hizmeti veren Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (AEDAŞ) verilerine göre bu dönemde artan enerji talebinin etkisiyle bölgedeki elektrik tüketimi geçen yıla göre yüzde 15 yükseldi. 

2021 yılında 12-15 Mayıs tarihleri arasına denk gelen Ramazan Bayramı’nda 74 bin 834 MWh saat olan bölgedeki elektrik tüketimi bu yıl 1-4 Mayıs tarihleri arasında 85 bin 933 MWh’ye ulaştı. Ramazan Bayramı boyunca bölgedeki en yüksek tüketim ise bayramın son günü olan 4 Mayıs Çarşamba günü yaşandı. Çarşamba günü üç ildeki toplam elektrik tüketimi 21 bin 695 MWh’yi buldu. Yine 1 Mayıs Pazar’a denk gelen arife gününde bayram hazırlıklarının da etkisi ile diğer pazar günlerine göre tüketim yüksek seyretti.

 GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMIŞTI

Bayram tatili sürecinde bölgeye gelen ziyaretçilerin de etkisiyle elektrik talebinin artacağını öngörerek hazırlıklarını yapan AEDAŞ, 1-4 Mayıs'ta yatırım kaynaklı planlı kesintileri iptal ederken, olası arızalara hızla müdahale etmek için sahadaki personel sayısı da yüzde 20 artırmıştı. Bu arada 74 sepetli araç, 50 adet 4x4 arazi aracı, 8 mobil vincin yanı sıra coğrafi sebeplerle ulaşılması zor bölgelerdeki arızaların tespitini hızlandırmak amacıyla 3 adet dron kritik noktalara konuşlandırıldı. 

 Tüketim değişiklikleri, yük durumları ve kesintiye neden olabilecek anlık hareketleri takip etmek için bayram boyunca nöbetçi personel bulunduran şirket, yerli turistin yoğun ilgi gösterdiği Alanya, Manavgat, Serik, Kemer, Kaş, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerinde bakım, yatırım ve onarım çalışmalarını bayram öncesinde tamamlayarak, bayram boyunca başarılı bir süreç yönetti. 

Ayrıca bayram döneminde kaçak elektrik kullanımı ile mücadele kapsamında kaçak elektrik takip ekipleri de faaliyetlerini sürdürdü ve ALO 186 Çağrı Merkezi’mize gelen aramalara kesintisiz yanıt verildi.

Bu haber 1766 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.