Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Mercedes, Teknoloji İhracatını Artırdığı Türkiye’de IT Kadrosunu İkiye Katlayacak

Güncelleme :13.06.2022

 Alman otomotiv devi Mercedes, Türkiye’den dünyaya teknoloji ihracatını artırıyor. Siber güvenlikten altyapı hizmetlerine kadar birçok farklı alanda Türkiye’deki mühendisler tarafından geliştirilen yazılımlar, Mercedes’in dünyadaki farklı lokasyonlarında uygulamaya geçiyor. Şirket bu kapsamda Türkiye’deki mühendis istihdamını da artıracak. Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, Otomotiv Meydanı programında yaptığı açıklamada, Türkiye’deki IT kadrosunu 500’den bin kişiye çıkarmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, Bloomberght TV’de yayınlanan Otomotiv Meydanı programında markanın yatırım planlarına ve sektördeki son gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Mercedes Otomobil Grubu’nun Türkiye’yi bir IT üssü olarak görevlendirdiğini belirten Şükrü Bekdikhan, “Markanın dünyadaki 4 bilişim çözümleri merkezinden biri Türkiye’de. Dünyadaki tüm Mercedes lokasyonlarına buradan destek veriyoruz. 500 mühendis çalışıyor. Ekibe 500 kişi daha katılacak” dedi. Mercedes’in teknolojik ve dijital dönüşümünün bir parçası olduklarını ve çok önemli bir merkez olarak hizmet ettiklerini vurgulayan Bekdikhan, Türkiye’de geliştirilen IT çalışmalarına yönelik örnekler vererek, “Siber güvenlikten altyapı hizmetlerine kadar pek çok çalışmamız var. Türkiye’de yazılımı hazırlanıyor ve dünyadaki Mercedes lokasyonlarında uygulamaya geçiyor” diye konuştu. 

Türkiye’nin fırsatlarla dolu bir ülke olduğunu ifade eden Bekdikhan, “Türkiye’de Mercedes’in çok büyük yatırımları var, karşımıza yeni olanaklar çıkacaktır diye yurt dışında her platformu dolaşıyorum ve ülkemizdeki fırsatları anlatıyorum” dedi. 

1 yılda 6 elektrikli modeli pazara sunacak

Elektrikli araç pazarına yönelik de değerlendirme yapan Şükrü Bekdikhan, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Otomotiv sektörünün gideceği yönün elektrikli araçlar teknolojisi olacağına yüzde 100 inanıyoruz. 2030’lu yıllara geldiğimizde bütün araç satışlarımızı elektrikliye çevireceğiz, 2039’da ise tüm fabrikalarımızda ‘net zero’ya ulaşacağız. 130-140 yıllık otomotiv sektörü, ilk defa bu kadar radikal değişiyor ve bu kolay olmuyor. Elektrikli araçlarda toplam satışlarımızın yüzde 10’una ulaşmak hedefimiz var. Bu başlangıç seviyesi. Bu yılın sonuna kadar 6 modelimizi elektrikli olarak satışa hazır hale getiriyoruz. Bir süre sonra satışlarımızın yüzde 25-30’unu elektrikli araçlardan oluşacağın öngörüyoruz.” Bekdikhan, önümüzdeki dönemde hafif ticari araç segmentinde de elektrikli modelleri piyasaya sunacaklarını söyledi. 

Tüketici elektrikli araç almak için üç konuda ikna bekliyor

Elektrikli araçlarda tüketicinin alım kararını etkileyen unsurları sıralayan Bekdikhan, “Tüketici en çok elektrikli ile normal araç fiyatı arasında ne kadar fark olduğunu soruyor. İkinci sorusu ‘şarj altyapısında sorun yaşar mıyım?’ oluyor. Üçüncü olarak ise ‘ne kadar sürede şarj edebilirim?’ sorusu yöneltiliyor. Bütün bunları olumluyabiliyorsak tüketiciyi ikna edebiliyoruz. Ben şu dönemde elektrikli araç alanları teknolojinin öncüleri olarak tanımlıyorum.” 

Bekdikhan, menzil, altyapı ve fiyat problemlerini çözen markaların rekabette öne geçtiğinin de altını çizdi. Bekdikhan ayrıca, “Elektrikli araçların pil maliyetlerinin ucuzlaması, fiyatları da aşağı çekecek. 3-5 yıl içerisinde bir elektrikli ile içten yanmalı bir aracın üretim maliyeti eşitlenecektir” diye konuştu. 

Vavacars’ın sponsorluğunda, Car Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Hayırlıoğlu’nun moderatörlüğünde, Dünya Gazetesi İstihbarat Şefi Aysel Yücel, Otoajanda Genel Yayın Yönetmeni Halil Okşit ve Otomotiv Gazetecisi Halit Bolkan’ın Bloomberght TV’de her cumartesi saat 17:30’da izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

Bu haber 1774 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Kâmil Koç, Dünya Şoförler Günü’nü Ankara’da kaptanlarıyla kutladı... 03.12.2025
Petlas’tan Motor Sporlarına Tam Destek!... 03.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.