Haberler > Akaryakıt Başlıkları
Enerji- Su- Gıda sistemlerinin geleceği Shell'in ev sahipliğiyle İstanbul'da tartışıldı Güncelleme :10.09.2013Royal Dutch Shell’in her yıl küresel ölçekte düzenlediği “Gelişime Birlikte Güç Vermek” başlıklı uluslararası konferans, Shell Türkiye’nin 90’ıncı kuruluş yılı nedeniyle bu kez İstanbul’da gerçekleştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı konferans, Shell’in üst düzey yöneticileri ile siyaset, iş ve akademi dünyasının saygın isimlerini buluşturdu. Konferansta “Enerji-Su-Gıda” sistemleri üzerindeki baskılar ve 2100 yılına kadar yaşanabilecek gelişmeleri irdeleyen “Shell Yeni Mercek Senaryoları” ele alındı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser, Royal Dutch Shell Küresel İş Ortamı Başkan Yardımcısı Jeremy Bentham ve Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem’in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği konferansa siyaset, akademi ve iş dünyasından saygın isimler katıldı. Etkinlikte, gelecekte enerji, su ve gıda sistemlerinde birbirleriyle bağlantılı olarak artacak baskıların ele alındığı özel bir panel de gerçekleştirildi. Sabah Gazetesi köşe yazarı Şelale Kadak’ın moderatörlüğündeki panele İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi İsveç Sekreterliği Yeryüzü ve Çevre Bilimleri Direktörü Prof. Kevin Noone, Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman ve Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas katıldı.
Ev sahipliğini üstlenen Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, konferansın İstanbul’da gerçekleştirilmesinin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Küresel ölçekte ilgi gören bu konferansın İstanbul’da gerçekleşmesi, Shell’in Türkiye’ye verdiği önemi gösteriyor. Türkiye’deki faaliyetlerine 1923 yılında başlayan Shell, bugün perakende satışlardan arama ve üretime, doğal gaz, kimya, denizcilik ve havacılık satışlarından madeni yağ ihracatına kadar enerjinin her alanında başarıyla faaliyet gösteriyor. 90 yıldır sektöründeki modernleşmeye öncülük eden ve tüketicileri yeniliklere tanıştıran Shell, Türkiye’nin büyüme sürecine enerji katıyor. Bu etkinlik ile gelişim sürecine güç verirken, kaynakları verimli ve bilinçli şekilde yönetmenin yollarını tartışıyor ve paydaşlar arasındaki iş birliğinin öneminin altını çiziyoruz.”
“Alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz”
Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser ise enerji su ve gıda sistemleri arasındaki bağlantı ve bunların gelecekte oluşturabileceği zorluklara dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Dünyada artan nüfus, yükselen refah düzeyi ve hızlı kentleşme ile yeni kaynak gereksinimlerini kritik seviyeye çıkıyor. 2030 yılına kadar su, enerji ve gıda gibi kritik kaynaklara olan ihtiyacın yüzde 40–50 oranında artacağı tahmin ediliyor. Gelişime Birlikte Güç Vermek konferansı, çeşitli endüstriler ve sektörler arasındaki iş birliklerinin geliştirilmesi ve bu sorunların analiz edilmesi ile yeni çözüm yolları aranmasını amaçlıyor. Dinamik ekonomisi ve genç nüfusuyla hızla büyüyen Türkiye, Shell için önemli bir ülke. Shell Türkiye’nin 90. yılında etkinliği burada gerçekleştiriyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”
“Bugünden 2100 yılına pencere açıyoruz”
Royal Dutch Shell İş Ortamı Başkan Yardımcısı ve Senaryolar Başkanı Jeremy Bentham ise Shell’in 40 yılı aşkın süredir geleceği daha kapsamlı ve stratejik düşünmeye yardımcı olan senaryolar hazırladığını belirterek şöyle konuştu:
“Shell’in gelecek senaryoları şirket stratejilerine yön vermesinin yanı sıra, hükümetler, akademi dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının da kararlarını şekillendirmesine katkı sağlıyor. Bu yıl yayınladığımız ‘Yeni Mercek Senaryoları’; ekonomik, toplumsal ve siyasi güçlerin 21’inci yüzyılda küresel enerji sistemini nasıl şekillendirebileceğini keşfetme amacını taşıyor. Senaryolar bugünden 2100 yılına bakabilmemizi, geleceğe dönük pencereler açmamızı sağlıyor.”
Etkinlikte Turkuvaz Medya Grubu, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi de yer alarak katılımcılara faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Gelişime Birlikte Güç Vermek Hakkında
Shell’in ev sahipliğinde düzenlenen Gelişime Birlikte Güç Vermek (Powering Progress Together) etkinliği; tartışma, iş birliği, birbirini anlama ve çözüm arayışı hedefleriyle özel ve kamu sektör temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum ve akademi dünyasından saygın isimleri buluşturan bir platformdur. Küresel ölçekte saygınlığa sahip Geleceğe Birlikte Güç Vermek etkinliği Amerika, Hollanda ve Brezilya’dan sonra Türkiye’de gerçekleştirildi.
Dünyanın enerji ihtiyacına sorumlu şekilde yanıt vermeyi hedefleyen Royal Dutch Shell, gelecekte daha iyi bir enerji sistemi ve diğer kaynaklar ile ilişkilerinde sürdürülebilir bir denge oluşturulabilmesi için gelişime güç sağlamak istiyor. Shell, enerjinin gıda ve suyun geleceğinden ayrı olarak ele alınamayacağına ve gelişim için bütünleşik bir yaklaşım gerektiğine inanıyor. Bu kapsamda düzenlenen “Gelişime Birlikte Güç Vermek” etkinlikleri ile çözüm ve verim odaklı iş birliklerinin dünya genelinde artırılması hedefleniyor.
Shell Türkiye 90 yaşında
Türkiye’nin en köklü şirketlerinden Shell Türkiye, 90’ıncı yılını kutluyor. 7 Mart 1923 tarihinde akaryakıt ve madeni yağ dağıtımıyla Türkiye’deki faaliyetlerine başlayan Shell, bugün perakende satışlardan arama ve üretime, kimya, denizcilik ve havacılık satışlarından madeni yağ ihracatına kadar enerjinin her alanında başarıyla faaliyet gösteriyor.
Bu haber 3565 kere okunmuştur.
|
|