Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Gazprom, Çin ve Moğolistan için Sibirya 2 boru hattını inşa edecek

Güncelleme :01.09.2022

 Miller’in açıklamalarına göre Gazprom yakında, ülkesinin Avrupa’daki boru hattı şebekesini ülkenin doğusuyla birleştirmek istiyor.

 Rus enerji şirketi Gazprom, Çin yönündeki boru hattını rekor kazanç sağlama beklentisiyle inşa ediyor. Gerçekten de Gazprom’un Şefi Alexej Miller, Interfax Haber Ajansı’na verdiği bir telekonferans demecinde, şirketinin yılın ilk yarısındaki sonuçlarının çok çok iyi olduğunu açıkladı ve bu finansal akışın, stratejik yatırım projelerinin gerçekleştirilmesi bakımından çok elverişli bir çıkış noktası oluşturduğunu söyledi.

Miller’in açıklamalarına göre Gazprom yakında, ülkesinin Avrupa’daki boru hattı şebekesini ülkenin doğusuyla birleştirmek istiyor. Bunun yanı sıra planlanan Sibirya 2 boru hattı projesine de başlanacak. Planlanan hat, gazı Doğu Sibirya’daki yataklardan Çin’e getirecek. Bu arada bir kolun da Moğolistan’dan geçmesi planlanıyor. Rus yetkililerin de açıkladıklarına göre Çin pazarı, dünyanın en dinamik pazarı. Öngörüler, Çin’in gaz tüketiminin önümüzdeki 20 yıl içinde yüzde 40 oranında artacağı konusunda birleşiyor.

Öte yandan Kowykta maden yataklarının 2023 yılında devreye girip işlemeye başlamasından sonra, Rusya’nın Çin’e şimdiye değin üzerinde anlaşılmış bulunan miktardan daha da fazla gaz vermeye hazır olacağı bildiriliyor.   

Miller, Avrupa’da düşen sürüm miktarlarına karşın, içinde bulunduğumuz yılda 2021 yılına kıyasla belirgin biçimde yüksek kazanç bekliyor. Nitekim Gazprom, yılın ilk yarısında, yükselen hammadde fiyatlarının da etkisiyle, 42 milyar avro tutarında rekor bir kazanç elde etmiş bulunuyor. 

Bu haber 1352 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.