Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

AB, Gazprom hakkında haksız rekabet iddianamesi hazırlıyor

Güncelleme :06.10.2013

 Avrupa Komisyonu’nun rekabetten sorumlu üyesi Joaquin Almunia, Gazprom’un AB’de doğalgazın serbest akışına engel olmuş ve doğalgaz fiyatını petrol fiyatlarına bağlayarak müşterilerine adil olmayan fiyatlar dayatmış olabileceğini söyledi.

Avrupa Komisyonu, Rus doğalgaz devi Gazprom hakkında, Orta ve Doğu Avrupa pazarındaki baskın pozisyonunu istismar ettiği gerekçesiyle iddianame hazırladığını söyledi. Gazprom’a 11 milyar Euro’ya kadar ceza kesilebilir.

Gazprom hakkında yürütülen bir yıllık soruşturmanın ardından Avrupa Komisyonu’nun rekabetten sorumlu üyesi Joaquin Almunia, Avrupa’nın doğalgaz ihtiyacının dörtte birini karşılayan şirket hakkında iddianame hazırladıklarını açıkladı.

Almunia, Gazprom’un AB’de doğalgazın serbest akışına engel olmuş ve doğalgaz fiyatını petrol fiyatlarına bağlayarak müşterilerine adil olmayan fiyatlar dayatmış olabileceğini söyledi.

AB dönem başkanı Litvanya’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Almunia, ‘Bu soruşturma çerçevesinde hangi adımların atılacağı konusunda bir beklentiye kapılmak için erken, ama itiraz beyannamesi hazırlama aşamasına geçtik’ dedi.

Komisyon üyesi, soruşturmanın Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan ve Bulgaristan’ı kapsadığını açıkladı.

 

Bu haber 4107 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Motul ve McLaren’dan Büyük İş Birliği... 16.01.2026
“Türkiye’de Bu Yıl Nükleer Enerjinin Hayata Geçirilmesi İçin Her Şeyi Yapacağız” ... 16.01.2026
Alfa Romeo Yenilikçi Modelleriyle Brüksel Otomobil Fuarı’nın Yıldızı Oldu... 16.01.2026
Mercedes-Benz Otomotiv, En Yakıt iş birliği ile Türkiye’de Yüksek Hızlı Şarj ağını kurmak üzere yola çıkıyor... 16.01.2026
Şarj altyapısında ikinci faz: Eşarj yüzde 85’e varan hızlı istasyon yapısıyla yeni döneme hazırlanıyor... 16.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.