Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Mercedes-Benz Türk ve İKSV iş birliğinde hayata geçirilen SaDe için başvuru süreci tamamlandı

Güncelleme :08.12.2022

Mercedes-Benz Türk ve İKSV tarafından hayata geçirilen SaDe (Sanatçı Destek Fonu) için başvuru süreci tamamlandı. Türkiye’nin dört bir yanından toplam 140 sanatçının başvurduğu programda yer almaya hak kazanan isimler Ocak ayı sonunda açıklanacak.

Programa katılacak sanatçılara tasarı aşamasındaki projelerini hayata geçirebilmeleri için 5.000’er Euro katkı sağlanmasının yanı sıra, İKSV tarafından yıl boyunca mentorluk desteği de verilecek. Sanatçılar, proje üretim süreçlerinde kültür sanat profesyonelleri, kurumlar ve üreticilerle bir araya getirilecek.  

Programa kabul edilen sanatçılar, SaDe’den aldıkları destekle hayata geçirecekleri üretimlerini sergileme, sanatseverler ve izleyicilerle buluşturma imkânına da sahip olacaklar.

35 yıldan uzun süredir iş birliği yapan Mercedes-Benz Türk ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından hayata geçirilen SaDe (Sanatçı Destek Fonu) için başvuru süreci sanatçıların yoğun ilgisiyle tamamlandı. Dijital ve görsel sanatlar alanında faaliyet gösteren ve üretimlerine Türkiye’de devam eden sanatçıların sanatsal gelişimlerine katkıda bulunulmasının hedeflendiği SaDe için Türkiye’nin dört bir yanından toplam 140 sanatçı başvuruda bulundu. Başvuru sürecinde sanatçılar; özgeçmişleri ile portfolyolarını, sanatsal pratiklerini ve programa katılma amaçlarını anlatan metinlerin yanı sıra desteklenmesi amaçlanan projeleri hakkındaki ayrıntılı bilgileri İKSV’ye ulaştırdılar. Ankara, İzmir, Antalya, Manisa, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Giresun, Şırnak, Hatay ve Balıkesir gibi farklı şehirlerde üretimlerini sürdüren sanatçıların başvuru yaptığı SaDe’ye en yoğun ilgi İstanbul’dan geldi. 

Programa kabul edilecek sanatçılar üç aşamada belirlenecek

SaDe’ye kabul edilecek sanatçılar; “başvuru koşullarını sağlama”, “ön eleme” ve “jürinin değerlendirmesi” olmak üzere üç aşamalı bir süreç sonunda belirlenecek. Başvurular; küratör Kevser Güler, sanat tarihçisi, araştırmacı ve bağımsız küratör Yekhan Pınarlıgil, sanatçı Hale Tenger, editör ve bağımsız küratör Nilüfer Şaşmazer, akademisyen, eğitim programcısı ve bağımsız küratör Işın Önol tarafından değerlendirilecek. Tasarı aşamasındaki projelerini gerçekleştirmek üzere programda yer almaya hak kazanan sanatçılar Ocak ayı sonunda açıklanacak. 

1 yıl içinde toplam 5 sanatçıya destek verilecek 

Dijital ve görsel sanatlar alanında faaliyet gösteren ve üretimlerine Türkiye’de devam eden sanatçıların sanatsal gelişimlerine katkıda bulunma hedefiyle yola çıkan SaDe’de, sanatsal pratiğinde yeni kırılımlar yaratmak üzere araştırma halindeki sanatçıların pratiklerini geliştirmelerine olanak tanıyacak şekilde 1 yıl içinde toplam 5 sanatçıya destek verilecek. Her bir sanatçıya tasarı aşamasındaki projesini hayata geçirebilmesi için 5.000’er Euro katkı sağlanacak.

Programa katılmaya hak kazanan sanatçılar SaDe tarafından sağlanacak finansal desteğe ek olarak, proje üretim süreçlerinde kültür sanat profesyonelleri, kurumlar ve üreticilerle bir araya getirilecek. Aynı zamanda sanatçılara yıl boyunca İKSV tarafından mentorluk desteği de verilecek. Diğer taraftan programa kabul edilen sanatçılar, SaDe’den aldıkları destekle hayata geçirecekleri üretimlerini sergileme, sanatseverler ve izleyicilerle buluşturma imkânına da sahip olacaklar.

Bu haber 993 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Shell&Turcas’tan motorsiklet sürücülerine “bir kural bir ömür“ kampanyası... 13.03.2025
ABD, 2025 için petrol fiyatı tahminini aşağı yönlü revize etti... 12.03.2025
Türkiye’deki Chery Teknisyenleri Üstün Yeteneklerini Sergilemeye Hazırlanıyor!... 12.03.2025
Enerji sektörü net sıfır hedeflerini erteliyor... 12.03.2025
Petrol hakkına müteallik karar... 12.03.2025
Küresel elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yüzde 30 arttı... 12.03.2025
Bakan Bayraktar, ABD'de enerjide işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi... 12.03.2025
EPDK, PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 10 milyon lira ceza verdi... 12.03.2025
BSH Türkiye’den Yenilenebilir Enerji İçin Büyük Adım ... 12.03.2025
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılında 3,1 milyar TL gelir elde etti... 12.03.2025
YASED: Türkiye’ye 1,4 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 12.03.2025
Enerjisa Enerji, ‘Enerjimi Koruyorum Projesi’nin sosyal etkisini artırdı... 12.03.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.