Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

BMW, elektrikli araç sürümünü Çin’in talebi nedeniyle iki katına çıkardı

Güncelleme :19.03.2023

 BMW, akü ile çalışan elektrikli araçlarının dünya çapında sürümünü 2023 yılının ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkardı.

BMW, akü ile çalışan elektrikli araçlarının dünya çapında sürümünü 2023 yılının ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkardı. Üretici bunun nedenini, Çin’de oluşan talebin olağanüstü yüksek olması olarak açıkladı.

 BMW Grubu, tekil piyasa olarak dünyadaki en  büyük pazarını oluşturan Çin’de ise elektrikli otomobillerinin sürümünü yıl bazında üç katına çıkardı. Grup sözcüsü, haber ajansına verdiği demeçte, Çin piyasasının BMW için fevkalade önemli olduğunu, hele elektrikli araçlar için bu önemin daha da arttığını belirtti. Nitekim Grup, 2023’te, elektrikli araç satışının Çin’e düşen payının daha da belirgin biçimde artacağını bildirdi. 

 Geçen yıl BMW markalı her üç araçtan biri Çin’de satıldı. Böylece Çin’in toplam içindeki payı BMW’nin ikinci büyük pazarı olan ABD’nin payının iki katından fazlasına çıktı. Çin ile oluşturulan girişim BMW Brilliance Automobile (BBA) 2022’de tam konsolide olduktan sonra şirket kazancı, vergi öncesinde 23,5 milyar avro ile bir önceki yıla kıyasla yüzde 46,4 oranında fazlalaşmıştı.

 Bu yolla BMW,  Brilliance China Automotive Holdings Ltd. ile uzun dönemli iş birliğini güçlendirmeyi, Shenyang’daki üretim kapasitesini büyütmeyi ve yerel üretimi de benzer ölçülerde genişletmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede 2023 yılı, BMW’nin Çin pazarına BMWiX1 modelin tam elektrikli versiyonunu sürmesine tanık olacak.

 BMW, tam elektrikli otomobil sürümünün küresel düzlemde tüm otomobil satışı içindeki payının 2022 yılında yüzde 9 olduğunu ve bu payın 2023 yılında yüzde 15 oranına yükseleceği varsayımından hareket ediyor. Bu alanda talebin hızla arttığına işaret eden BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Zipse, bu dinamiğin sürmesi halinde 2030 yılına varmadan tüm satışlarının yarısını tam elektrikli araçların oluşturacağını öne sürdü.

Bu haber 1158 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Zorlu Holding’ten açıklama... 02.03.2025
2024 yılını güçlü bir performansla kapatan Naturelgaz, temettü kararını açıkladı ... 01.03.2025
Petrol Ofisi, “İste Olsun” mottosunda bayileri ile Antalya’da bir araya geldi ... 01.03.2025
AB, elektrikli araç talebini artırmak için harekete geçiyor... 01.03.2025
ODAŞ, DEİK Webinar’ında Özbekistan yatırımını anlattı... 28.02.2025
2024’ün Hızlı Büyüyen Markası Aytemiz, Bayileriyle Bir Araya Gelerek “Güçlü Gelecek, Birlikte Gelecek” Dedi ... 28.02.2025
TORA olarak, tüm Türkiye'de Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) montajlarımıza devam ediyoruz!... 28.02.2025
Karsan İtalya’nın Campania Bölgesinde Toplu Ulaşımı Elektriklendirecek!... 28.02.2025
Ford Türkiye’den Sıra Dışı Ford Evreninde Sıra Dışı Bir Etkinlik... 28.02.2025
Türkiye’nin Elektrikli Araç Fuarı “Go Green Türkiye” Mayıs’ta Kapılarını Açıyor! ... 28.02.2025
En Yakıt Seyahat Özgürlüğünü İstanbul-İzmir Otoyolu'na Taşıdı... 28.02.2025
Volvo Trucks, Sürdürülebilirliği Bir Yaşam Biçimi Olarak Değerlendiriyor!... 28.02.2025
Shell, Madeni Yağlar Stratejilerini Türkiye’deki Distribütörleriyle Paylaştı... 28.02.2025
Türkiye'nin petrol ithalatı geçen yıl aralıkta yüzde 3,4 azaldı... 28.02.2025
LPG ithalatı geçen yıl aralıkta yıllık bazda yüzde 29,9 azaldı... 28.02.2025
Doğal gazda mart tarifesinde değişikliğe gidilmedi... 28.02.2025
ZF’den otobüs ve raylı sistemler için yenilikçi çözümler... 28.02.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.