Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Tırsan, TAYSAD ödülleri patent kategorisinde 3. kez şampiyon

Güncelleme :29.03.2023

Tüm otomotiv sektörünün en büyük 14. ihracatçısı olan Tırsan, TAYSAD En Çok İhracat Yapan Üyeler kategorisinde son 5 senedir kesintisiz ilk 3’te yer almaya devam ediyor.

Tırsan, 2022 TAYSAD Ödüllerinde hem İhracat hem Patent kategorilerinde 2 ödül birden aldı.

Ar-Ge çalışmalarını sürekli devam ettiren Tırsan, En Çok Patent Tescili Alan Üyeler kategorisinin üçüncü kez şampiyonu oldu.

Türkiye otomotiv tedarik sanayinin çatı kuruluşu Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) 45’inci Olağan Genel Kurul toplantısı düzenlendi. Olağan Genel Kurul Toplantısı çerçevesinde gerçekleştirilen Başarı Ödülleri Töreni’nde Tırsan, iki ödülün birden sahibi oldu. Tırsan, 2022 yılında En Çok Patent Tescili Alan Üyeler kategorisinde şampiyonluğu ile son 5 senede üçüncü kez patent kategorisi şampiyonluğunu aldı.

2022 yılında da “En Çok İhracat Yapan Üyeler” kategorisinde ise 3. sırada yerini alan Tırsan, son 5 senede bu kategoride kesintisiz ilk 3’te yerini aldı. Tırsan, treyler sektörünün en prestijli inovasyon ödülü olan “Avrupa İnovasyon Ödülleri’’nde 2021 yılında en kısa sürede tüm kategorilerde ödül alan ilk ve tek üretici oldu.

2023 yılında aldığı 2 yeni ödül ile Şasi, Gövde, Akıllı Treyler, Güvenlik, Çevre, Konsept ve Komponent kategorilerinde toplam 9 ödüle ulaştı ve treyler teknolojilerinin gelişimine Avrupa’da da öncülük etti. Müşterilerinin rekabetçiliğini artırmak için Ar-Ge çalışmalarına sürekli devam eden Tırsan, Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri” araştırmasında 2021 otomotiv sektörü sıralamasında 2. sırada, tüm sektörler sıralamasında ise 4. sırada yerini almıştı.

Tırsan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı 2021 İlk 1000 İhracatçı Firma Listesi’nde otomotiv sektöründe 14., tüm sektörlerde 84. sırada yer almıştı.

Bu haber 1271 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Shell&Turcas’tan motorsiklet sürücülerine “bir kural bir ömür“ kampanyası... 13.03.2025
ABD, 2025 için petrol fiyatı tahminini aşağı yönlü revize etti... 12.03.2025
Türkiye’deki Chery Teknisyenleri Üstün Yeteneklerini Sergilemeye Hazırlanıyor!... 12.03.2025
Enerji sektörü net sıfır hedeflerini erteliyor... 12.03.2025
Petrol hakkına müteallik karar... 12.03.2025
Küresel elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yüzde 30 arttı... 12.03.2025
Bakan Bayraktar, ABD'de enerjide işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi... 12.03.2025
EPDK, PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 10 milyon lira ceza verdi... 12.03.2025
BSH Türkiye’den Yenilenebilir Enerji İçin Büyük Adım ... 12.03.2025
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılında 3,1 milyar TL gelir elde etti... 12.03.2025
YASED: Türkiye’ye 1,4 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 12.03.2025
Enerjisa Enerji, ‘Enerjimi Koruyorum Projesi’nin sosyal etkisini artırdı... 12.03.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.