Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

GE, İngiltere, İrlanda ve Türkiye’de Akıllı 3.2-103 Rüzgar Türbinini Tanıtıyor

Güncelleme :06.11.2013

 Alan kısıtlı sahalarda daha yüksek enerji çıktısı yaratıyor

GE’nin güncel modeline kıyasla enerji üretiminde %5’lik artış sağlıyor

Bu akıllı rüzgar türbini enerji depolama, ileri kontrol sistemleri ve tahmin algoritmalarını entegre ediyor

GE, enerji üretiminde %5 artış sağlayan akıllı 3.2-103 rüzgar türbinini tanıttı. GE’nin 2,5 MW filosunun güçlü performansını temel alan 3.2-103, orta ile yüksek rüzgar hızına sahip sahalarda daha fazla enerji üretiyor. 3.2-103, 70 ile 98 metre arasında değişen pervane göbeği yüksekliğinin sağladığı esneklik ile tepe yüksekliğinin sınırlandırıldığı sahalarda daha yüksek yıllık enerji üretimi gerçekleştiriyor.

GE Yenilenebilir İş Alanı Avrupa Genel Müdürü Cliff Harris, “3.2-103 türbinimiz Avrupa ürün plaformumuzdaki yeni gelişime işaret ediyor. Özel olarak İngiltere ve İrlanda’da var olan izin sınırlamaları için tasarlanan ürünün 103 metrelik rotor çapı ve çeşitli kule yüksekliği seçenekleri ürünü kanat ucu yüksekliğinin kısıtlandığı sahalar için mükemmel bir seçenek haline getiriyor. Bunun yanı sıra entegre enerji depolaması Türkiye benzeri ülkelerde şebekeye entegrasyonla ilgili yaşanan zorlukların üstesinden gelmek için değerli bir çözüm sunuyor” dedi.

3.2-103, üstün niteliklere sahip bir türbin olarak “Endüstriyel İnternet’in” gücünden rüzgar değişkenliğinin yönetimi konusunda faydalanarak sorunsuz ve öngörülebilir enerji akışı sağlıyor. 3.2-103, komşu türbinler, servis teknisyenleri ve operatörlerle rahatça iletişim kurarken her saniyede onbinlerce veri noktasını analiz ederek enerji depolaması ve tahmin algoritmalarını da sisteme entegre ediyor.

Üç adet GE tarafından tasarlanmış akü destekli yazılım uygulaması, rüzgar türbinine entegre olarak rüzgar gücünden azami ölçüde faydalanma sağlıyor. Rüzgar çiftliği geliştiricileri ve operatörleri sahanın ihtiyaçlarına en uygun uygulama veya uygulama kombinasyonlarını seçebiliyor.

Bu haber 3920 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.