Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

SOCAR, 2022 yılının ilk 10 ihracatçısı arasında

Güncelleme :20.06.2023

 SOCAR Türkiye grup şirketlerinden SOCAR Petrol Ticaret, TİM’in açıkladığı “2022 İhracat Şampiyonları” listesinde 3. oldu. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı “2022 İhracat Şampiyonları” listesinde Türkiye’nin en büyük entegre endüstriyel holdingi ve en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye grup şirketlerinden SOCAR Petrol Ticaret 3. sırada yer aldı.  

 TİM tarafından düzenlenen İhracat Şampiyonları Ödül Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Raffles Otel’de gerçekleştirildi. Törende Türkiye'de geçen yıl en fazla ihracat yapan ilk 10 firmaya ödülleri verildi. SOCAR Petrol Ticaret’in ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SOCAR Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Gasimov’a takdim etti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan SOCAR Başkan Yardımcısı ve SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Gasimov “Türkiye ekonomisi için stratejik önemimizin farkındalığıyla Azerbaycan ve Türkiye’nin güçlenmesi, toplumsal refahının artması için çalışıyoruz. 15 yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz 18 milyar doları aşan yatırımlarımızla, Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı ve en büyük entegre endüstriyel holdingiyiz. SOCAR Türkiye’nin yatırım ve faaliyet gücüyle Türkiye’nin ekonomisine, sanayisine, toplumsal kalkınmasına uzun yıllar hizmet etmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye’nin ilk 10 ihracatçısı arasında yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu başarılarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

Bu haber 765 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.