Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

SEDAŞ, iletkenlere temas eden ağaçların budanması işlemlerini gerçekleştiriyor

Güncelleme :05.07.2023

 SEDAŞ, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte şebekelerde iletkenlere temas eden/ramak kalan ağaçların budanması işlemlerini gerçekleştiriyor. Yaz ayları öncesi elektrik kesintilerini en aza indirmeyi amaçlayan çalışmalarda Ocak ve Mayıs ayları boyunca bin 500 kilometreyi aşkın alanda ağaç budandı.

20 bin kilometrekarelik alanda 2 milyonu aşan müşteriye enerji hizmeti sunan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), yaz aylarında kesintisiz enerji için altyapı faaliyetlerini hızlandırdı. Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze bölgelerinde toplamda bin 500 kilometre alanda 33 sepetli platformlu araç ve 105 bakım personeli ile budama işlemleri gerçekleştirildi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın “Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği” gereğince elektrik dağıtım şirketlerinin şebekeye yakın ağaçların bulunduğu enerji hatlarında şebekede bakım yapılması ve iletkenlere yakın dalların budanması konusunda yasal yükümlü olduklarını ileten SEDAŞ yetkilileri, “Elektrik hatlarının yakınında bulunan ve dalları iletkenlere temas eden ağaç dallarının rüzgar, kar ve fırtınada enerji kesintisine yol açmaması, kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti için yasal olarak ağaçların budanması gerekiyor. Saha çalışmalarında İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerini alarak müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu haber 1377 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.