Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Güriş Grubu, Siemens’le 165 MW kapasiteli üç yeni rüzgar enerjisi santrali kuruyor

Güncelleme :08.11.2013

 Güriş Grubu, üç yeni rüzgar enerjisi santrali projesi için Siemens’le işbirliği yaptı.

Türk enerji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Güriş Grubu, üç yeni rüzgar enerjisi santrali projesi için Siemens’le işbirliği yaptı. Muğla, Edirne & Tekirdağ ve Kırklareli’nde kurulacak  yeni rüzgar enerjisi santralleri için, bir kez daha Siemens’le çalışan Güriş Grubu, proje kapsamında Siemens’in dişli kutusu kullanımı gerektirmeyen Direct Drive teknolojili türbinlerini tercih etti. Siemens, 165 MW kapasiteli 53 adet rüzgar türbininin kurulacağı santrallerde, türbin tedariki dışında gerekli servis ve bakım hizmetlerini de verecek. 2014 sonu – 2015 yaz dönemi arasında tamamlanarak devreye alınması hedeflenen üç santrale ait proje, ayrıca beş yıllık servis anlaşmasını da kapsıyor.

Kurulacak santrallerden Muğla’da bulunan Fatma Rüzgar Santrali, 25 adet rüzgar türbini ile toplamda 77 MW’lık  kapasiteye sahip. Kırklareli’de bulunan Zeliha Rüzgar Enerjisi Santrali ile Edirne – Tekirdağ arasında bulunan Kanije Rüzgar Enerjisi Santrali ise toplamda 28 adet türbinle 88 MW’lık bir enerji üretim kapasitesine sahip olacak. 250 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üretecek olan bu üç santral, yılda 290 bin ton karbondioksit salımının da önüne geçecek.

Rüzgar enerjisi ve rüzgar enerjisi santralleri servis hizmetleri, Siemens’in dünyanın en büyük çevreci portföye sahip şirket olmasında önemli bir role sahip. 2012 mali yılında Çevre Dostu Ürün Portföyü’nden yaklaşık 33 milyar Euro ciro elde eden Siemens, aynı dönemde müşterilerinin karbondioksit  salımının 330 milyon tondan fazla azalmasını sağladı. Bu miktar; dünyanın en büyük metropolleri arasında bulunan İstanbul, Berlin, Delhi, Hong Kong, Londra, New York, Singapur ve Tokyo’nun toplam yıllık karbondioksit salımına eşit. 

Bu haber 3742 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.