Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Baycan Elektrik’ten Üniversiteli Gençlere Büyük Destek

Güncelleme :16.08.2023

 Eğitim ve gelişime her faaliyetinde öncelik veren Baycan Elektrik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi Proje Tabanlı Staj Protokolü ile yeni bir iş birliğine adım attı! 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü’nde üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden birini gerçekleştiren Baycan Elektrik, üniversiteli gençlere kapılarını açtı. İş birlikçilerinin arasına yakın zamanda Baycan Elektrik’in katıldığı Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) 2012 yılından bu yana bu program ile öğrencilerin kariyer planlamalarını destekliyor. 

 Eğitim ve gelişime her faaliyetinde öncelik veren Baycan Elektrik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi Proje Tabanlı Staj Protokolü ile yeni bir iş birliğine adım attı! 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü’nde üniversite-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden birini gerçekleştiren Baycan Elektrik, üretim sektörüne örnek olmaya devam ediyor. 

  PROJE TABANLI STAJ PROGRAMI İŞ BİRLİĞİNİ ÖNGÖREN PROTOKOL İMZALANDI

1967 yılından bu yana kablo donanım sektöründe faaliyet gösteren Baycan Elektrik A.Ş. ile Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi arasında Proje Tabanlı Staj Programı iş birliğini öngören protokol imzalandı. Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından yürütülen Proje Tabanlı Staj Programı kapsamında gerçekleştirilen protokol ile her iki üniversitede öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencileri Baycan Elektrik bünyesinde staj yapma olanağına kavuşacak. Söz konusu stajlar akademik yarıyıl içerisinde eğitimlerle eşzamanlı olarak veya yaz döneminde yapılabilecek. Böylelikle öğrenciler kariyerlerine Baycan Elektrik’te kazandıkları deneyimler doğrultusunda yön verebilecek.

KAHRAMAN: ÖĞRENCİLERİN KARİYER PLANLAMASINDA SONUÇ ODAKLI BİR YAKLAŞIM

ARİNKOM Girişimcilik ve Öğrenci Programları Koordinatörü Aynur Güneş Kahraman program ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek için ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından 2012 yılından bu yana yürütülen Proje Tabanlı Staj Programı ile geleceğin ihtiyaçlarına akademik bakış açısıyla çözüm üretmek, sektörel pratiklerle akademik yapıyı buluşturmak hedefleniyor” ifadelerini kullandı. Kahraman, program kapsamında firmaların faaliyetleri doğrultusunda gerçekleştirilen projelerde, üniversite bünyesinde yer alan tüm fakülte ve bölümlerden stajyer öğrenci seçimi yapılabildiğini ve öğrencilerin bu sayede kariyer planlamasında daha etkin ve sonuç odaklı bir yön çizdiğini belirtti. 

 BAYCAN ELEKTRİK GENEL MÜDÜRÜ ENGİN YILMAZ: TECRÜBEMİZİ GENÇLERLE BULUŞTURUYORUZ

Yapılan iş birliği ile ilgili olarak Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, “Baycan Elektrik olarak üretim sektöründeki 55 yıllık tecrübemizi gençlerimiz ile buluşturmayı hedefledik. Proje Tabanlı Staj Programı sayesinde iki tarafın da birbirinden öğrenebileceği bir sinerji yakalayacağımıza inancımız tam.  Nitelikli iş gücü yetiştirme yönündeki ortak amacımıza birlikte inovasyon kaynağı oluşturacağız. Bu iş birliğinin üretim sektörünün bilim ve teknoloji alanında pratik anlamda önemli gelişmelere, sanayi ve üniversite arasında teknolojinin etkin aktarımına ve uygulamalı araştırma olanaklarına kapı açmak gibi birçok çeşitli projeye yol göstereceğine inanıyorum’’ dedi.

Bu haber 1794 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.