Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

DAF, eksiksiz bir gelişmiş güvenlik özelliği yelpazesi sunuyor

Güncelleme :12.10.2023

 DAF Trucks, tüm Yeni Nesil DAF modellerinin halihazırda sektör lideri olan güvenliğini ve sürücü konforunu yeni İleri Sürücü Destek Sistemlerinden (ADAS) oluşan eksiksiz bir paketi, fabrika çıkışı olarak ekleyerek daha da genişletiyor. Bu yeni sistemler Ocak 2024 itibarıyla standart olarak tüm DAF XB, XD, XF, XG ve XG+ modellerinde sunulacak.

En yeni nesildeki Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemi (AEBS), aracın önündeki savunmasız yol kullanıcılarına uyarı veren bir radar ve kamera ile donatılmıştır. Ek bir Radar, yeni Sürüş Asistanı işlevine yardımcı olarak kamyon düşük hızlarda giderken yakında savunmasız yol kullanıcısı olup olmadığını algılayıp sürücüyü uyarır. Olay Veri Kaydedici (EDR), AEBS fren uyarısı etkinleştirildiğinde görüntüleri ve verileri kaydeder ve DAF Dönüş Asistanı, römorkun arka tarafına kadar olan kısımlar da dahil olmak üzere aracın kör noktalarında yaya, bisikletli veya araç olması durumunda uyarı verir.

Ayrıca her Yeni Nesil DAF, sürücüye gerçek hız sınırları hakkında bilgi veren ve aşırı hız durumunda sürücüyü uyaran Hız Limiti Algılama özelliğiyle birlikte gelir. Şerit Takip ve Uyarı Sistemi (LDWS) ise istenmeden yapılmış olması muhtemel şerit değişiklikleriyle ilgili sürücüyü uyararak tehlikeli durumların önlenmesine yardımcı olur.

Yeni Geri Görüş Kamerası, kamyonun arka tarafında neler olduğunu kabindeki bir ekranda gösterir. Adaptif Uzun Far Asistanı (isteğe bağlı), karşıdan başka araçlar yaklaşırken veya önünüzde ilerleyen başka araçlar varsa uzun farı otomatik olarak kısar. Daha önceki DAF kamyonlarında da kullanılan ve işlevselliği devam ettiren Acil Durum Sinyal Sistemi (ESS), kamyon sert bir şekilde yavaşladığında dörtlü flaşörlerle diğer yol kullanıcılarını uyarır.

Ek olarak, sürücü güvenliğini daha da artırmak için yeni özellikler sunulmuştur. Yeni DAF Yorgunluk Tespit Sistemi, sürücünün uyanıklık düzeyini değerlendirir ve mola ihtiyacı olduğunda uyarı verir. Motorun çalıştırılabilmesi için önce negatif alkol testi sonucu alınmasını gerektiren bir cihazın takılmasını kolaylaştırmak için Alkol Kilidi hazırlığı da mevcuttur.

DAF Yönetim Kurulu üyesi ve Baş Mühendis Patrick Dean, "DAF hem pasif hem de aktif güvenlik sistemlerinde lider konumdadır. Güvenlik alanındaki lider konumumuzu daha da güçlendirmek için eşsiz doğrudan ve dolaylı görüş, üstün kabin gücü ve sınıfında lider ergonomi, yeni Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri paketiyle bir araya getirildi. Bu, yalnızca Yeni Nesil DAF model serimizin sahipleri ve sürücüleri için ciddi bir öneme sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda diğer tüm yol kullanıcılarının güvenliğine de fayda sağlar. Ocak ayı itibarıyla standart hale gelecek olan yeni teknolojilerle, güvenlik açısından yeni bir sektör standardı belirlediğimizden eminiz," diyor.

Bu haber 798 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Zorlu Holding’ten açıklama... 02.03.2025
2024 yılını güçlü bir performansla kapatan Naturelgaz, temettü kararını açıkladı ... 01.03.2025
Petrol Ofisi, “İste Olsun” mottosunda bayileri ile Antalya’da bir araya geldi ... 01.03.2025
AB, elektrikli araç talebini artırmak için harekete geçiyor... 01.03.2025
ODAŞ, DEİK Webinar’ında Özbekistan yatırımını anlattı... 28.02.2025
2024’ün Hızlı Büyüyen Markası Aytemiz, Bayileriyle Bir Araya Gelerek “Güçlü Gelecek, Birlikte Gelecek” Dedi ... 28.02.2025
TORA olarak, tüm Türkiye'de Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) montajlarımıza devam ediyoruz!... 28.02.2025
Karsan İtalya’nın Campania Bölgesinde Toplu Ulaşımı Elektriklendirecek!... 28.02.2025
Ford Türkiye’den Sıra Dışı Ford Evreninde Sıra Dışı Bir Etkinlik... 28.02.2025
Türkiye’nin Elektrikli Araç Fuarı “Go Green Türkiye” Mayıs’ta Kapılarını Açıyor! ... 28.02.2025
En Yakıt Seyahat Özgürlüğünü İstanbul-İzmir Otoyolu'na Taşıdı... 28.02.2025
Volvo Trucks, Sürdürülebilirliği Bir Yaşam Biçimi Olarak Değerlendiriyor!... 28.02.2025
Shell, Madeni Yağlar Stratejilerini Türkiye’deki Distribütörleriyle Paylaştı... 28.02.2025
Türkiye'nin petrol ithalatı geçen yıl aralıkta yüzde 3,4 azaldı... 28.02.2025
LPG ithalatı geçen yıl aralıkta yıllık bazda yüzde 29,9 azaldı... 28.02.2025
Doğal gazda mart tarifesinde değişikliğe gidilmedi... 28.02.2025
ZF’den otobüs ve raylı sistemler için yenilikçi çözümler... 28.02.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.