Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Rosatom, hidrojen depolaması ve taşıması için ultra yüksek basınçlı silindirler geliştirdi

Güncelleme :29.01.2024

 50 litrelik prototip metal-kompozit silindirin testi silindirin, 700 standart atmosfer çalışma basıncına sahip bir silindir için tüm zorunlu gereklilikleri karşıladığını doğruladı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un yakıt biriminin bir parçası olan Novouralsk bölgesindeki sanayi tesisi NPO Centrotech’den uzmanlar, 700 atmosfer (68,9 megapaskal) çalışma basıncına sahip, hidrojenin depolanması ve taşınması için çeşitli hacimlerde metal kompozit silindir prototipleri geliştirdi, üretti ve başarıyla test etti.

Ultra yüksek basınçlı metal kompozit silindirler listesinde 50 litre hacimli hidrojen depolamaya ve taşımaya yönelik bir prototip silindir de yer alıyor. Bu benzersiz silindir, Rosatom’un Kompozit Bölümü bünyesindeki şirketler tarafından üretilen malzeme ve bileşenlerden oluşuyor. Silindir, alüminyum alaşımdan yapılmış ve özel olarak tasarlanmış bir astara (iç sızdırmazlık katmanı) ve Rosatom Kompozit Bölümü’ne bağlı şirketlerin seri üretimini yaptığı karbon fiberden yapılmış takviye bobinine sahip.

50 litrelik prototip metal-kompozit silindirin testi silindirin, 700 standart atmosfer çalışma basıncına sahip bir silindir için tüm zorunlu gereklilikleri karşıladığını doğruladı. Test sırasında prototip, gerekli mukavemet marjını gösterdi (2.4'lük bir güvence faktörü ile maksimum yüklere dayandı) ve döngüsel yüklere karşı dayanıklı olduğunu ispatladı.

NPO Centrotech’in mühendislik ve teknolojik yaklaşımları, hidrojen yakıtlı araçlar da dahil olmak üzere hidrojenin depolanması ve taşınmasına yönelik büyük hacimli ultra yüksek basınçlı metal-kompozit silindirleri içerecek bir endüstriyel çözüm ve genişletilmiş bir ürün yelpazesi üretmek için kullanılabiliyor. Rosatom’un Kompozit Bölümü uzmanları, planlanan ultra yüksek basınçlı metal-kompozit silindirlerin seri üretim sürecindeki gelişmelere ve söz konusu silindirlerin kullanıma ilgi duyduklarını belirttiler. 

Rosatom’un kompozit bölümünün bir parçası olan şirketin Ticari Direktörü Alexander Kuralesov, konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “Metal kompozit silindir üretimi, karbon elyaf tüketen önemli bir sektördür. Tahminlerimize göre, 700 atmosferlik ultra yüksek basınçlı kompozit silindirlerin kullanımı, hidrojen yakıtlı araçların bir parçası olarak hidrojen depolamak için standart ve kabul görmüş bir çözüm haline gelirken, talebi 2030 yılına kadar üç ila beş kat artacaktır.”

Bu haber 2676 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.