Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

SEDAŞ aydınlatma çalışmalarına hızlı adımlarla devam ediyor

Güncelleme :13.02.2024

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze bölgelerindeki 2 milyonu aşkın müşteriye kesintisiz enerji hizmet sunma hedefine yönelik 2023 yılı bakım ve onarım çalışmalarını başarıyla tamamlayan SEDAŞ, 2024 yılında da müşteri memnuniyeti odağında aydınlatma çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), 20 bin kilometrekarelik faaliyet bölgesindeki aydınlatma altyapısının bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. SEDAŞ, iklim değişikliğinin neden olduğu aşırı yağışlar, sel, fırtına ve kar gibi olağanüstü hava koşullarının etkilediği bölgede olası kesintileri önlemenin yanı sıra aydınlatma şebekesinin yenilenmesi amacıyla 2023 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarıyla bölgenin aydınlık geleceğine katkı sağlıyor. SEDAŞ’ın, müşteri memnuniyetini her zaman öncelikli olarak gördüğünü belirten yetkililer, 2023 yılında 10 bin 206 metre Alçak Gerilim (AG) kablosu, 13 bin 445 adet ampul, bin 418 adet armatür ve muhtelif tipte aydınlatma ekipmanlarının değişimini kapsayan aydınlatma programını başarıyla tamamladıklarını ifade etti. 

Elektrik dağıtım faaliyet bölgesi genelinde bulunan 9 bin 782 adet aydınlatma şebekesinin periyodik kontrollerinin 2024 yılında da devam edeceğini açıklayan SEDAŞ yetkilileri, kapsamlı program ile 448 bin 191 adet sokak aydınlatma armatürlerinin bakım onarım çalışmalarının devam edeceği bilgisini paylaştı.

Geçtiğimiz yıl aralık ayının başında, Akcez bünyesindeki CEZ grubunun paylarını devralan Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından güçlendirilen ortaklık yapısı ile eşit pay sahibi olan Akkök Grubu ve Torunlar Grubu; bölgedeki altyapı, bakım, yenileme ve onarım çalışmalarının artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 2024 yılında da devam ettiğini açıkladı. SEDAŞ yetkilileri, aydınlatma tesislerinin periyodik kontrollerinin yanı sıra bölge halkı tarafından bildirilen ihbarları da en kısa sürede değerlendirerek gerekli müdahalelerin yapıldığını belirtti.

Bu haber 2780 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.