Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Kendi Enerjisini Üreten Çevreci Bir İstanbul Mümkün

Güncelleme :14.03.2024

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Hülya Kavuzlu, projelerini paylaşmak ve İstanbul’u, kentin çevre politikalarını, olması gereken doğa uyumlu şehir planlamasını konuşmak için TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’ı ziyaret etti. Kavuzlu ayrıca TEMA Vakfı çalışmalarına destek sağlamak üzere cemiyet hayatının ünlü isimlerinin bir araya geldiği, Figen Babaoğlu ve Esra Öztürk’ün Pera Palas Hotel’de düzenlediği iftar yemeğine katıldı. 

Üreten ve kendine yeten bir İstanbul hedeflediklerini belirten Başkan adayı; “Biz siyaset üstüyüz, belediye hizmetleri insan ve doğa odaklı olmalıdır. Belediyeler siyaset meydanı değil, hizmet sahasıdır. Toplumu oluşturan tüm bireylere her daim koşulsuzca hizmet üretmeli ve götürülmelidir. Bir İstanbul sakini olarak biliyorum ki şehrin kendine has meseleleri ve sorunları var. Çevremizi ve geleceğimizi korumak da en önemli odağımız. Sn.Figen Babaoğlu ve Sn. Esra Öztürk’e nazik davetleri için teşekkür ediyorum, elde edilen gelirin TEMA Vakfı’na bağışlanacağı yemekte zarif bir organizasyonun güzelliğini yaşadık. Nazik davetleri için teşekkürlerimi sunuyorum” Dedi.

Sözlerine; “Sayın TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız ile kendi enerjisini üreten bir İstanbul’u mümkün kılacak projelerimizden bahsettik. Birlikte İstanbul için çalışacağız ve doğamızı koruyacak adımları atacağız. Toplumun beklentilerini maksimum seviyede karşılayan çevreci ve doğal yaşam için farkındalık programlarını arttıracağız. Çevre koruyucu faaliyetlerde ve yenilikçi üretim çeşitliliği ile hizmet üretimi sunacak olan belediyemizde tüm İstanbul halkımız hem aktif olacak hem de belediyemizin hizmetlerden maksimum faydalanacaktır. Üreten İstanbul’un çevreci yaşamı teşvik etmesi en önemli faydasıdır. Tüketimin verime dönüştürülmesi için çalışacağız. İstanbul hepimizin” diye devam eden Kavuzlu Çevre ve Temiz Enerji konusundaki projelerinden bazılarını aktardı:

Anadolu ve Avrupa yakasına kurulacak rüzgar santrallerinde üretilen enerji, İstanbul’un kırsal ve kent yaşamında kullanılmak üzere vatandaşlarımıza enerji üretecektir. 

Anadolu ve Avrupa yakasındaki Organize Sanayi Bölgelerine kurulacak güneş enerjisi santrallerinden, sanayici ve üreticilerimiz enerji ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacaklardır.

Boğazınakıntısından elektrik üretilmek üzere; deniz tabanına kurulacak santraller,şehrimizin enerjisini karşılarken ülkemize kazandırılmış önemli bir enerjihamlesi olacaktır.

Biçilmiş çimler, yapraklar, dallar, haller, pazarlar, oteller, avm ve çevreden toplanan artık gıdalar geri dönüşüme kazandırılarak gübreye dönüştürülecektir. 

Gıda fabrikalarının atıkları ise hayvan yeminin hammaddesi olarak kullanılacaktır. 

Tarımsal kalkınma politikamız ve hizmetlerimizle şehrimizin verimliliği arttıracak kent ve kırsal yaşamı uyumlu hale dönüştüreceğiz.

 

Bu haber 2675 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.