Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Akenerji analist ve portföy yöneticileriyle buluştu

Güncelleme :23.03.2024

Türkiye’nin en büyük sanayi gruplarından Akkök Holding ve Çek Cumhuriyeti merkezli enerji şirketi ČEZ'in ortak iştiraki Akenerji, bugün İstanbul'da bir yatırımcı buluşması gerçekleştirdi. 

Hisse senedi piyasasının önde gelen aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinden çok sayıda katılımcıyla gerçekleşen toplantı Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer'in açılış konuşmasıyla başladı. Akenerji CFO'su Özge Özen Aksoy'un sunumuyla devam eden buluşmada analist ve portföy yöneticilerine, şirketin 2023 yılı finansal performansı hakkında bilgiler verildi ve merak edilen konulara ilişkin sorular yanıtlandı.

Açılış konuşmasında şirketin verimlilik ve nakit yaratımına yönelik performansına dikkat çeken Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer, "Yedi hidroelektrik santrali, bir rüzgar santrâli ve Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan bir doğal gaz santrali ile hem kaynak hem de coğrafi açıdan çeşitlendirilmiş 1224 MW’lık üretim kapasitemizi piyasa şartlarına göre mümkün olan en verimli şekilde işletmek ve üretimde devamlılığı sağlamak önceliğimizdir" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: 

"Üretimden satışlar ve ciro bakımından Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer almaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca portföy çeşitliliği açısından da sektörümüzde öne çıkan şirketlerden biriyiz. Fizibilite çalışmalarını devam ettirdiğimiz 198 MW'lık Kemah Hidroelektrik Santrali (HES) gibi ülkemizin yenilenebilir enerji üretimini destekleyecek projeler ve FAVÖK'ümüze önemli katkı sağlayan enerji ticareti, santral yapım, yönetim ve bakım hizmetleri gibi alanlara odaklanarak başarılı finansal performansımızı önümüzdeki dönemde de devam ettirmek istiyoruz."        

Akenerji CFO'su Özge Özen Aksoy ise sunumunda şirketin sürdürülebilir finansal performansını vurguladı. Akenerji'nin 2019 yılında kredi borçlarını yeniden yapılandırarak çok önemli bir adım attığını belirten Aksoy, "Üç önemli hedefimizi 'mevcut santrallerimizi optimum seviyede ve kârlı bir şekilde işletmek', 'ürün ve hizmet portföyümüzü genişletmek' ve 'finansal sürdürülebilirlik' olarak sıralayabilirim. Bu hedefler doğrultusunda hareket ederek 2022 ve 2023 yıllarında güçlü nakit akışı yarattık. 2019’da %45’ini TL’ye çevirerek, nakit yaratma kapasitemize uyumlu bir şekilde yeniden yapılandırdığımız finansal borçlarımızı vadesinden önce ödemeler de yaparak yarıya düşürdük" dedi.

Nakit akışını her koşulda güçlü tutabilmek hedefiyle elektrik üretiminin yanı sıra enerji ticaretine de önem verdiklerine dikkat çeken Aksoy, "Avrupa enerji pazarında elektrik ticareti yaparak FAVÖK'ümüze önemli katkı sağladık" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: 

 "Dinamik ve inovatif bir şirketiz. Sektördeki paydaşlarımıza santral yapım, yönetim ve bakım gibi hizmetler sunarak, kapasite kiralamaları yaparak 35 yıllık deneyimimizi bize gelir sağlayan bir iş modeline dönüştürdük. Nitelikli insan kaynağımızla, yenilikçi yaklaşımımızla sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz."

Bu haber 2615 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Petlas’tan Motor Sporlarına Tam Destek!... 03.12.2025
Kâmil Koç, Dünya Şoförler Günü’nü Ankara’da kaptanlarıyla kutladı... 03.12.2025
Enerjisa Üretim ve Güler Legacy, 2.300 Çocuğa Ulaştı... 03.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.