Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Dünyanın enerjisi İzmir’de buluşuyor

Güncelleme :27.04.2024

WENERGY Expo, yerli ve yabancı yüzlerce firmanın katılımı ve binlerce sektör profesyonelinin ziyaretiyle 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde fuarizmir’de düzenlenecek.

 Temiz enerjinin başkenti İzmir, WENERGY - Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na ikinci kez ev sahipliği yapacak. WENERGY Expo, yerli ve yabancı yüzlerce firmanın katılımı ve binlerce sektör profesyonelinin ziyaretiyle 9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde fuarizmir’de düzenlenecek. Fuarla birlikte yapılacak kongrede de sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler, iş insanı ve enerji dünyası temsilcilerinin konuşmacı olduğu çok sayıda oturum gerçekleştirilecek.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ, BİFAŞ ve EFOR Fuarcılık iş birliği ile düzenlenecek WENERGY - 2. Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, temiz enerji sektörüne ev sahipliği yapacak. 300’ü aşkın sektör paydaşını, uluslararası alıcı ve yatırımcılar ile buluşturulacak fuar; kamu, yatırımcı, sanayici ve tedarikçiyi bir araya getirecek. Fuarda, başta rüzgar, güneş, hidrojen, biyokütle ve jeotermal olmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm alt başlıkları yer alacak. Enerji sektörüne hizmet veren kurumlar, şirketler ve sivil toplum kuruluşları, fuarizmir’in çatısı altında toplanacak. Fuarda ayrıca, elektrikli araç ve şarj teknolojileri, kojenerasyon, üretim, dağıtım ve iletim sistemleri, enerji tesislerinde bakım, onarım ve servis hizmetleri, çevre teknolojileri, enerji verimliliği, enerji lojistiği, dijitalizasyon, enerji depolama, akıllı şebeke ve akıllı altyapı, enerjide siber güvenlik konularında son teknolojiler, en yeni ürün ve hizmetler sergilenecek. WENERGY Expo’da, fuarın stratejik partneri Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ENSİA) Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden çok sayıda sektör profesyoneli yabancı alıcı da ağırlanacak. 

 Etkinlik sponsorunun Arçelik olduğu WENERGY Expo ile eş zamanlı olarak yapılacak kongre de enerji sektörünün nabzını tutmaya hazırlanıyor. Sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler, iş insanı ve enerji dünyası temsilcilerinin konuşmacı olduğu kongre kapsamında, çok sayıda oturum gerçekleştirilecek. Kongrede; enerji dönüşümünden yenilebilir enerji kullanımına, iklim değişikliğinden elektrikli araçlara kadar pek çok konu başlığı ele alınacak. Açılış konuşmasını Londra Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü’nün yapacağı kongrede; alanında lider ve ilham veren konuşmacılar bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Kongre ile eş zamanlı olarak Elektrik Mühendisleri Odası tarafından da “Temiz Enerji Sempozyumu” düzenlenecek. https://wenergy.com.tr/kongre-programi adresinden kongre programına, ulaşılabilinecek. 

 WENERGY– 2. Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı; ENSİA ana partnerliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Kalkınma Ajansı, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Avrupa Şehirler Birliği destekleri ve Arçelik etkinlik sponsorluğunda düzenlenecek. Yenilenebilir ve temiz enerjinin başkenti İzmir, fuar ve eş zamanlı düzenlenen kongre ile bu alanlarda bir kez daha öncülük edecek.

Bu haber 1801 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Yenilenebilir hidrojen, öncelikle karbonsuzlaşması zor sanayi ve ulaştırma sektörlerinde yaygınlaşacak... 04.02.2025
Polat Enerji ve T Dinamik 13,4 MWh Enerji Depolama Sistemi Kuruyor... 04.02.2025
Continental, Kışa Hazırlık İçin Sürücüleri Uyarıyor... 04.02.2025
Otokar, 16'ncı kez Türkiye Otobüs Pazarının Lideri ... 04.02.2025
Enerjisa Üretim’den Geleceğin Kadın Liderlerine Destek: Womentum’da 4. Dönem ... 04.02.2025
UEDAŞ, Müşteri Memnuniyetinde Sektör Lideri Oldu ... 04.02.2025
Rosatom, Hindistan’daki Kudankulam NGS’nin 6. Güç Ünitesi İçin Reaktör Kabını Sevk Etti ... 04.02.2025
Darphane'den 'UTTS'nin maliyetinin 5 TL olduğuna dair çıkan haberlere yalanlama ... 04.02.2025
Kalyon Enerji’den 520 MWp’lik Yeni Yatırım... 04.02.2025
Sertel Grup Lojistik Filosunu 255 Adet Mercedes-Benz Actros ve Atego ile Büyütüyor! ... 04.02.2025
Zorlu Holding’in Akıllı Hayat Akademisi’nde 6. Dönem Eğitimleri Tamamlandı... 04.02.2025
Hareket'ten Çalışanlarına TOGG Jesti... 04.02.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.