Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Otomotivin şampiyonlarından TEMSA’ya ‘Altın İhracatçı’ ödülü

Güncelleme :30.05.2024

TEMSA, 2023 yılında ortaya koyduğu 182 milyon dolarlık tarihi ihracat performansıyla, OİB tarafından ‘Altın İhracatçı Ödülü’ne layık görüldü.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni” İstanbul’da gerçekleşti. Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar ve şampiyon firmaların katılımıyla, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik’in ev sahipliğinde düzenlenen gecede, 2023 yılında yaptığı ihracatla Türkiye ekonomisine katkı sunan firmalar farklı kategorilerde ödüllendirildi. Geçen yılı ihracatta yeni rekorlarla tamamlayan ve yurt dışı satış gelirlerini 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 92 artışla182 milyon dolara taşıyan TEMSA, Altın İhracatçı Ödülü’nün sahibi oldu. Söz konusu ödül, TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp’e takdim edildi. 

70’E YAKIN ÜLKEYE 15 BİN ARAÇ İHRACATI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, “TEMSA bugüne kadar 15 binden fazla aracı dünyanın 70’e yakın ülkesine ihraç etme başarısı göstermiş bir firma. İhracat alanında, otomotiv sektörüne yol göstermekten büyük gurur duyuyoruz. Bu öncü rolümüzü, 2023 yılında ortaya koyduğumuz tarihi ihracat performansıyla da pekiştirdik. 2023 sonu itibarıyla ciromuzun yaklaşık yüzde 61’ini uluslararası işlerimizden sağlarken, yüzde 39’unu ise Türkiye operasyonlarımızdan elde ettik. Bu dengeli dağılım sayesinde, bir yandan dünyadaki tüm finansal belirsizliklere rağmen sağlıklı büyümemizi devam ettirirken bir yandan da yüksek teknolojili araçlarımızla ülkemizin katma değerli ihracat seferberliğine katkıda bulunuyoruz” dedi.

2020 yılından bu yana Sabancı Holding – PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren TEMSA, 2023 yılında, öncelikli pazarları arasında yer alan Kuzey Amerika’da yüzde 36, EMEA bölgesinde yüzde 31, Batı Avrupa’da ise yüzde 78’lik büyüme performansı gösterdi.

Bu haber 1963 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Shell&Turcas’tan motorsiklet sürücülerine “bir kural bir ömür“ kampanyası... 13.03.2025
ABD, 2025 için petrol fiyatı tahminini aşağı yönlü revize etti... 12.03.2025
Türkiye’deki Chery Teknisyenleri Üstün Yeteneklerini Sergilemeye Hazırlanıyor!... 12.03.2025
Enerji sektörü net sıfır hedeflerini erteliyor... 12.03.2025
Petrol hakkına müteallik karar... 12.03.2025
Küresel elektrikli araç satışları ocak-şubat döneminde yüzde 30 arttı... 12.03.2025
Bakan Bayraktar, ABD'de enerjide işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi... 12.03.2025
EPDK, PALGAZ Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 10 milyon lira ceza verdi... 12.03.2025
BSH Türkiye’den Yenilenebilir Enerji İçin Büyük Adım ... 12.03.2025
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2024 yılında 3,1 milyar TL gelir elde etti... 12.03.2025
YASED: Türkiye’ye 1,4 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 12.03.2025
Enerjisa Enerji, ‘Enerjimi Koruyorum Projesi’nin sosyal etkisini artırdı... 12.03.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.