Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Türkiye’nin enerji devi Astor’dan Sırbistan’a ihracat

Güncelleme :09.07.2024

Transformatör ve anahtarlama ürünleri üretiminde sektörün lider firması Astor Enerji A.Ş. 2023 yılı Eylül ayında imzaladığı sözleşme ile adım attığı Sırbistan’a ilk güç transformatörlerinin ihracatını gerçekleştirdi.  

Astor Enerji A,Ş. uluslararası işbirlikleri ile gücüne güç katmaya devam ediyor. Transformatör ve anahtarlama ürünleri üretiminde sektörün lider firması Astor Enerji A.Ş. 2023 yılı Eylül ayında imzaladığı sözleşme ile adım attığı Sırbistan’a ilk güç transformatörlerinin ihracatını gerçekleştirdi. 

Astor Enerji tarafından üretilen güç transformatörlerinin Sırbistan’da rüzgar enerji santrallerinde kullanılacağı bildirildi. Sırbistan’ın enerji altyapısının güçlenmesine katkı sağlayan Astor Enerji’nin bu ve benzer girişimleri ekonomik ve ticari ilişkileri uluslararası seviyede güçlendirmeyi hedefliyor.

Irak’tan Almanya’ya Fas’tan Türkmenistan’a Astor ürünleri kullanılıyor

Astor Enerji’nin güç trafoları alanında işbirliği yaptığı ülkeler arasına Sırbistan da katıldı. Daha önce İspanya, Irak, Fas, Almanya ve Türkmenistan’la da imzaladığı sözleşmelerle ulusararası işbirliklerini artıran Astor Enerji, bu ülkeye yapılan ilk güç transformatörü ihracatı ile Sırbistan pazarına da giriş yaptı.

“Sırbistan’a ilk güç trafosu sevkiyatının gururunu yaşıyoruz”

Sırbistan’a yapılan ihracata ilişkin değerlendirmelerde konuşan Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel şöyle dedi:

“Transformatör ve anahtarlama ürünleri üretiminde sektörün lider firması olarak, uluslararası işbirliklerimizi geliştirmeye ve güçlendirmeye kararlıyız. Geçtiğimiz yıl Sırbistan pazarına yaptığımız anlaşma ile adım attık ve bu yıl, Sırbistan’a ilk güç trafolarımızın sevkiyatını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sırbistan enerji altyapısının güçlenmesine katkı sağlayacak bu işbirliği, uluslararası ekonomik ve ticari ilişkilerimizin de güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayacaktır.”

 

Bu haber 813 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.