Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

WinterContact TS 870, ADAC Kış Lastiği Testinde Birinciliği Kimseye Bırakmadı!

Güncelleme :09.10.2024

Continental WinterContact TS 870, Alman ADAC, Avusturya merkezli ÖAMTC ve İsviçre merkezli TCS otomobil kulüplerinin gerçekleştirdiği kış lastiği testinin galibi oldu. WinterContact TS 870’in ıslak zemin ve kış koşullarında en yüksek puanları topladığı testten, Semperit Speed-Grip 5 de iyi sonuçlarla döndü.

 Premium lastik üreticisi ve teknoloji şirketi Continental’in kış lastiği WinterContact TS 870, Alman ADAC, Avusturya merkezli ÖAMTC ve İsviçre merkezli TCS otomobil kulüplerinin gerçekleştirdiği kış lastiği testinde 205/55 R 16 ebadında rakiplerini geride bıraktı. ADAC ve ÖAMTC, bu modeli en yüksek “iyi” (2.0) derecesine layık görürken, İsviçre otomobil kulübü TCS “şiddetle tavsiye edilir” olarak değerlendirdi. Böylece Continental'in kış uzmanı, test edilen 12 model arasında birinciliğe yükseldi. Otomobil kulüpleri, Avrupa, Asya ve Amerikalı üreticilerin lastik modellerini Volkswagen Golf marka bir araç ile test etti.

 ADAC yetkilileri, Continental WinterContact TS 870’in her türlü yol yüzeyinde ikna edici performansıyla sürüş güvenliğinde iyi bir derece elde ettiğini belirtti. Jüri, “Islak yol testlerinde WinterContact TS 870 en iyi skoru elde etti. Her türlü ıslak zemin kriterinde gösterdiği ortalama üzerinde performansıyla tüm alt kriterlerde de iyi puanlar aldı. Yol tutuş performansıyla da jüriyi etkiledi” sözleriyle WinterContact TS 870'in güçlü yönlerini onayladı.

Semperit Speed-Grip 5 de jürinin beğenisini topladı

Continental markalarından Semperit de testleri başarıyla tamamladı. 215/55 R 17 ebadında Speed-Grip 5, ADAC ve ÖAMTC Kulüplerinden genel olarak “Tatmin edici” (2,6) ve TCS'den “tavsiye edilir” notunu aldı. Test jürisi, ortalama üzerinde kilometre performansı, düşük aşınma direnci, ağırlığı ve yakıt tüketiminin kazandırdığı verimliliğini de etkileyici buldu.

Bu haber 3025 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Sabiha Gökçen hafta sonu rekor tazeledi... 16.07.2025
Türkiye ile BAE arasında Enerji de dahil 7 ortak anlaşma imzalandı... 16.07.2025
Yavru Leylek, ÇEDAŞ Ekiplerinin Desteğiyle Yuvasına Döndü... 16.07.2025
Güneşin Üretim Üssü ELİN Enerji, “Fortune 500”de Parladı!... 16.07.2025
ATP GreenX ile Aksa Elektrik’ten Sürdürülebilirlik Odaklı İş Birliği... 16.07.2025
OSRAM, BATTERYjumpstart 1000 ile saniyeler içinde aküleri çalıştırıyor... 16.07.2025
Rusya petrol ve doğal gaz üretiminin azaldığını açıkladı... 16.07.2025
SEDAŞ’tan Kartepe’ye 2025 Vizyonuyla 250 Milyon TL’lik Enerji Yatırımı... 16.07.2025
Rüzgar türbini kanatları için "erken uyarı cihazı" geliştiren iki genç mühendis ihracata başladı... 16.07.2025
Pakistan’dan EPDK’ya İş Birliği Ziyareti…... 16.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.