Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Uludağ Enerji, Hatay’ı Unutmadı

Güncelleme :28.01.2025

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden bu yana bölgedeki desteğini aralıksız sürdüren Uludağ Enerji, çocukların eğitimine katkı sağlayacak anlam dolu bir projeye daha imza attı. Proje çerçevesinde, depremden etkilenen miniklerin eğitimine daha kaliteli devam edebilmesi için modern ve donanımlı bir ana sınıfı inşa edildi. 

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 5 milyondan fazla nüfusa hizmet veren Uludağ Enerji, deprem bölgesi Hatay’da yardım ve iyileştirme faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Depremin ilk gününde arama kurtarma ekibiyle bölgeye ulaşan Uludağ Enerji, ardından Haziran 2023’te hizmete açtığı Hatay Yaşam ve Gelişim Kampüsüyle 40 bine yakın kişinin sosyal adaptasyonuna katkı sağladı. 

Şimdi ise, miniklerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla, donanımlı bir ana sınıfı inşa ederek, bölgedeki çocukların gelişimine katkı sunmayı ve onların geleceğine umut olmayı hedefliyor. Proje ile Küreci Kıranyurdu İlkokuluna ait ana sınıfının yenilenmesi için iç dekorasyondan teknolojik araç gereçlere kadar birçok ihtiyacın desteği sağlandı. Ana sınıfına, Uludağ Enerji arama kurtarma ekibinin enkazda ilk ulaştığı kişi olan Aşina Yaren Parlak’ın adı verildi.

Parlak’ın akrabaları ve yakınlarının da açılışına katıldığı ana sınıfı, duygusal anlara ev sahipliği yaptı.  

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Uludağ Enerji CEO’su Sinan Öktem,“6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi, hepimizin yüreğinde derin izler bıraktı. Depremin ardından, bölgenin yeniden ayağa kalkması için önemli projelere imza attık. Şimdi ise, çocuklarımızın geleceği için çok özel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Ana sınıfının her bir köşesi, miniklerin gelişimini destekleyecek şekilde tasarlandı. Eğitim materyallerinden oyuncaklarına, sınıf içi düzenlemelerden teknolojik araç gereçlere kadar her şey en ince detayına kadar düşünüldü. Aşina Yaren Parlak’ın adını taşıyan bu ana sınıfıyla, Hatay’daki miniklerin geleceğini şekillendirmeye devam ediyoruz. Uludağ Enerji olarak, toplumumuzun her kesimine değer katmayı, onların hayatına dokunmayı ve omuz omuza dayanışmayı sürdüreceğiz” dedi. 

Ev sahipliği konuşmasını yapan Hassa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Bayraktar, ‘’Hassa, 6 Şubat depreminde Hatay’ın en fazla hasar alan ilçesi olarak kayıtlara geçmişti. Depremden bugüne kadar yıkımlar, onarım süreçleri devam etti. Ancak eğitim camiasında altyapının hazırlanması zaman aldı. Bu ana sınıfımızın yeniden dizayn edilmesi ve desteklenmesi adına Uludağ Enerji’ye çok teşekkür ediyorum. Buraya verilen destek sadece fiziki olarak ortamın hazır olması değil bugün ismini yaşatacağımız Yaren kardeşimizin isminin hafızalara kazınmasını sağladı. Yaren’in akrabalarının da bu güzel anlara şahit olması bizim için paha biçilemez’’ diye konuştu. 

Bu haber 1608 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.