Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Karadeniz Holding, Gabon'da elektrik üretmeye başladı

Güncelleme :04.03.2025

Dünyanın en büyük yüzer elektrik santrali filosuna sahip Karadeniz Holding, Gabon ile imzaladığı anlaşmayla elektrik ürettiği ülke sayısını 16'ya çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Karpowership markasıyla Brezilya'dan Gana'ya ve Yeni Kaledonya'ya kadar dünyanın çeşitli bölgelerinde filosundaki yüzer enerji santralleriyle elektrik üreten Karadeniz Holding, son olarak Orta Afrika ülkesi Gabon’da faaliyetlerine başladı.

Gabon hükümetiyle 15 Şubat'ta imzalanan protokole göre Karadeniz Holding, başlangıçta 70 megavat kapasiteyle enerji üretimine başlayacak ve üç ay sonra sözleşme gereği üretim 150 megavata çıkacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeynep Harezi Yılmaz, uzun yıllardır Afrika'nın birçok ülkesinin enerji ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, "Karpowership markamız altında, Afrika'dan Güney Amerika'ya, Asya'dan Uzak Doğu’ya 16 ülkenin elektrik talebinin yüzde 10 ila yüzde 100'ünü karşılıyoruz. 40 Powership'ten oluşan filomuzla 7 bin 500 megavatı aşkın kurulu güce sahibiz. Gabon'la birlikte Orta Afrika'daki ilk projemizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gabon halkının yaşam kalitesini yükseltecek, ülke ekonomisine destek verecek olmak bizim için gurur kaynağı." değerlendirmesinde bulundu.

Karpowership Afrika Bölgesi Ticari Operasyonlar Direktörü Ali Hjaiej de dünyanın en büyük yüzen enerji santrali filosuna sahip küresel bir enerji şirketi olarak dört kıtada çok sayıda ülkenin güvenilir ortakları olduklarını aktararak, şunları kaydetti:"2014'te başlayan Afrika yolculuğumuzda bugüne kadar 10'un üzerinde ülkenin hızlı, temiz ve güvenilir elektriğe erişimini sağlayan şirket olarak, Afrika enerji sektöründe önemli bir oyuncu olmaktan gurur duyuyoruz ve kıtadaki uzun vadeli ortaklıklarımıza değer veriyoruz. Taahhüdümüz sadece elektrik arzını sağlamakla sınırlı değil. Karpowership olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde enerjiye erişimi artırmanın ötesinde sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için yerel toplulukları destekleyen projeler hayata geçiriyoruz."

Bu haber 1052 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.