Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

TotalEnergies ve Stellantis iş birliği güçlenerek sürüyor

Güncelleme :16.05.2025

1968 yılında TotalEnergies ve Citroën arasında 1968 yılında başlayan karşılıklı güvene dayalı, köklü ve verimli iş birliği, kapsamı genişleyerek devam ediyor. 

 Stellantis Parça ve Servis Bayi Toplantısı 28-30 Nisan tarihlerinde Kaya Palazzo Girne Otel’de gerçekleştirildi. Stellantis Türkiye bayi sahipleri, bayi yöneticileri ve servis müdürleriyle birlikte toplam 300 kişinin katılımıyla düzenlenen toplantıda 2024 yılı sonuçları değerlendirilerek 2025 yılı için stratejik hedefler konuşuldu. Sektör temsilcilerinin de katılımıyla otomotiv sektöründe gelecekteki projeler ve gelişmeler hakkında bilgi verildi. 

 Stellantis Bayi Toplantısı’nda TotalEnergies etkinlik ana sponsorlarından biri olarak yer aldı. Toplantıda TotalEnergies Türkiye Genel Müdürü Mariane Axt ve Ticari Direktörü Mehmet Murat Selçuk ve Otomotiv Direkt Satışlar Müdürü Okan Alpaslan da dâhil olmak üzere TotalEnergies’in üst düzey yöneticileri TotalEnergies ile Stellantis arasındaki, otomotiv sektöründe inovasyonu ve karşılıklı güveni yansıtan önemli iş birliğinin boyutlarını anlatan konuşmalar gerçekleştirdi. 

 Mariane Axt, TotalEnergies ve Stellantis arasında 60 yıla yaklaşan köklü ve verimli bir iş birliği olduğunu söyledi. 1968 yılında TotalEnergies ve Citroën arasında başlayan bu birlikteliğin zamanla farklı markalarla genişlediğini belirten Axt, “Bu güçlü iş birliği iki global şirketin yeni mobilite çağında ve motor sporlarında birbirine olan güvenini gösteriyor” dedi.

 Mehmet Murat Selçuk, TotalEnergies’in Stellantis markalarının motorları için özel olarak geliştirdiği ileri teknoloji motor yağlarının performans, güvenilirlik ve yakıt ekonomisi sağladığını belirterek; Peugeot, Citroën, DS Automobiles ve Opel servis ağlarında TotalEnergies'in üstün teknolojili motor yağlarının kullanıldığını ifade etti.

 Okan Alpaslan da iki firma arasındaki araştırma ve geliştirme ortaklığını açıkladı. Bu iş birliğinin, elektrikli motorlar ve bileşenleri gibi yeni mobilite modelleri için özel olarak optimize edilmiş düşük karbonlu veya biyo kaynaklı yakıtlar, madeni yağlar, bataryalar ve sıvılar kapsamında genişleyen bir araştırma ve geliştirme partnerliği olduğunu belirterek bu iş birliğinden gurur duyduğunu ifade etti. 

Bu haber 156 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Aytemiz, Enerji ve Akaryakıt Sektöründe Üst Üste İkinci Kez “En Mutlu İşyeri” Seçildi!... 21.05.2025
Opel Türkiye’den yılın ilk 4 ayında büyük başarı ... 20.05.2025
Akkuyu Nükleer, Gençleri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliğinde Buluşturdu ... 20.05.2025
Bakan Bayraktar: Günlük petrol ihtiyacımızın % 8'ini Gabar'dan karşılar hale geldik... 20.05.2025
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de 75 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi yapıldığını açıkladı... 20.05.2025
ABD'li şirket pil hücrelerini Türkiye'de üretecek... 20.05.2025
Zeren Group Holding, IDC CIO Summit 2025’te Stratejik Bakış Açısını Paylaştı ... 20.05.2025
Anadolu Isuzu, CDP İklim Değişikliği ve Doğa Raporu’nda “Küresel A Listesi”ne girerek Ödül Aldı... 20.05.2025
Kurumsal İK’da yeni dönem: Enerjisa'nın İKON platformu sektöre açıldı... 20.05.2025
OEDAŞ beş şehirde 4,8 milyar liralık şebeke ve teknoloji yatırımı yapacak... 20.05.2025
Kayseri'de Toplu Ulaşımda Temiz Enerji Kullanımı Artıyor... 20.05.2025
OYAK’ın 65’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi... 20.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.