Haberler > Akaryakıt Başlıkları
Tüm Türkiye’ye Yayılan “Trafik Dedektifleri” Konya’da… Güncelleme :06.03.2014OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk eğitim öncesi yaptığı konuşmada projenin kısa zamanda çok ses getirdiğine dikkat çekerek trafik sorununun ancak bu denli güçlü bir işbirliğiyle çözülebileceğini belirtti.
Sosyal sorumluluk projeleriyle sektöründe fark yaratan OPET’in desteğiyle başlatılan ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ bugün Konya’da. Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Erzurum’dan sonra Konya’da devam eden program kapsamında Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencilerine yönelik olarak eğitim gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı eğitimde çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımları amaçlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığında OPET’in desteğiyle hayata geçirilen ‘Trafik Dedektifleri’ projesi Türkiye’nin tüm illerine yayılımına devam ediyor. Eğitim programı kapsamında ilk ders zili bu kez durak Konya’da çaldı. Konya Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu’nda gerçekleşen eğitime yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Eğitimde, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk hazır bulundu.
Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal "Eğitim çağındaki çocuklarda trafik bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan Trafik Dedektifleri Projesi ile tüm Türkiye'de trafik kazalarının azalacağını umuyoruz. Her yıl dünyada 1 milyon 300 bin insan trafik kazalarında yaşamını yitiriyor 50 milyon kişi de yaralanıyor. İlimizde ise yılda 100 vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz, 9500 kişi de yaralanıyor. Amacımız bu projede çocukları eğlendirerek bilinçlendirmek. Hem çocuklarımızın hem de ailelerinin katılım ve desteklerini bekliyoruz" dedi.
OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk eğitim öncesi yaptığı konuşmada projenin kısa zamanda çok ses getirdiğine dikkat çekerek trafik sorununun ancak bu denli güçlü bir işbirliğiyle çözülebileceğini belirtti. Öztürk “Bugüne kadar OPET olarak sürdürdüğümüz sosyal sorumluluk projelerimizle toplumda fark yaratmaktan hep onur duyduk. Bugün projemizin Konya’daki ilk dersinde, trafikten kaynaklanan sorunları çözmek, kazalardan doğacak maddi ve manevi zararları en aza indirmek amacıyla, güçlü proje ortaklarımızla birlikte kalıcı bir etki yaratacak bu projenin eğitimlerine başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Trafik Dedektifleri projesi ile üç yaşından başlayarak geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu proje ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algıyı değiştirmeyi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesini amaçlıyoruz. Ülkemizin bu kanayan yarasının çözümü için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu. Öztürk, öğrencileri “Trafiği güvenli bir Türkiye” için Trafik Dedektifleri projesine katılmaya ve sahiplenmeye davet ederek sözlerini noktaladı.
Ankara Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim kadrosu tarafından 7. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleşen eğitim kapsamında çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımları amaçlandı. İnteraktif bir biçimde düzenlenen ve çocuklara eğitim içeriğinde sorumluluk vererek örnek olaylarda rol almalarını sağlayan eğitim, çocuklar tarafından ilgi ile izlendi. Proje için hazırlanan filmler ve eğitim dokümanları çocuklarla paylaşılırken OPET’in maskotu OPEDO da organizasyona renk kattı.
10 İLDE EĞİTİMLER TAMAMLANDI
Trafik Dedektifleri Projesi’nin 10 ilde eğitimleri tamamlandı. Tüm Türkiye’ye yayılarak devam edecek eğitim programı kapsamında ilk eğitim 100 öğrencinin katılımıyla Ankara Çankaya’da Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nda 13 Şubat tarihinde düzenlenmişti. Sonrasında ise 18 Şubat tarihinde İstanbul’da Üsküdar Hezarfen Ahmet Çelebi Ortaokulu ve Çağlayan Ziya Paşa Ortaokulu’nda düzenlenen eğitimlere yaklaşık 250, 19 Şubat’ta Bursa Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen eğitime 200, 20 Şubat’ta İzmir’de Bostanlı ve Aliağa Trafik Çocuk Eğitim Parkları’ndaki eğitimlere 300, 24 Şubat’ta Antalya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleşen eğitime 130, 25 Şubat’ta Adana Taşkent İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen eğitime 150, 26 Şubat’ta Gaziantep Mahmut Hümayun Özhelvacı İlköğretim Okulu’ndaki eğitime 150, 27 Şubat’ta Diyarbakır Vehbi Koç İlköğretim Okulu’ndaki eğitime 200 ve 28 Şubat’ta Erzurum Lisesi’nde gerçekleşen eğitime ise 350 öğrenci katılmıştı.
TÜM ÇOCUKLAR ‘TRAFİK DEDEKTİFİ’ OLACAK
Trafik Dedektifleri Projesi; 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki toplam 1,5 milyon çocuk ve genç ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefliyor. Proje ile önce öğretmenlerin, daha sonra çocuklar ve gençlerin 9 ana konuda bilinçlendirilerek, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm yaratılması hedefleniyor. Ancak klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri sağlanacak. Bu doğrultuda verilecek eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.
Proje kapsamında ayrıca; trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor. Bu haber 3625 kere okunmuştur.
|
|