Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Ergaz, 1 milyon 190 bin lira temettü dağıtacak

Güncelleme :25.03.2014

 Sektöründe 741 ortağıyla Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatı çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren ve bu yönüyle halka açık statüye sahip bir LPG şirketi olan Ergaz’ın 41. olağan genel kurul toplantısı şirketin İstanbul Kartal’daki Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

Sektöründe 741 ortaklı yapısıyla SPK kanunları çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren bir LPG şirketi olan Ergaz'ın 41. olağan genel kurul toplantısı dün şirketin İstanbul Kartal'daki Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Ergaz ortaklarından Ali Yağız’ın yaptığı Genel Kurul'da Ergaz'ın 2013 yılı mali tabloları onaylanarak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçiler ibra edildi. Toplantıda, 2013 yılı konsolide mali tablolarına göre, brüt kârını 17 milyon TL'ye yükselten Ergaz'ın, hissedarlarına 1 milyon 190 bin lira net nakit temettü dağıtmasına karar verildi.

Genel Kurul'da yapılan oylamada, 2016 yılına kadar görev yapacak Ergaz Yönetim Kurulu üyeleri, Aslan Yağız, Abubekir Yağız, İhsan Yağız, Mustafa Çiçek, Yusuf Yağız, M.Seid Gülakar, Sırrı Yağız, Hasan İspirli ve Zülkani Kaya ibra edildi.

Ergaz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ebubekir Yağız, Ergaz’ın iktisadi hayatta önemli bir yılı geride bıraktığını belirterek, 40 yıllık geçmişinde ortaklarına istisnasız kar payı dağıtmasıyla alkışı hak eden bir şirket olduklarını söyledi. Özkaynaklarıyla borçsuz büyümeyi ilke edindiklerini vurgulayan Yağız, güçlü bilançolarına dikkat çekerek, makina, inşaat, çimento iştirakleri ve enerjinin farklı alanlarına yatırım yaparak büyüme hedeflerini sürdüreceklerini belirtti.  

2013 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Ergaz Genel Müdürü Ebubekir Yağız, Ergaz'ın 2013 yılı toplam hasılatının 142 milyon Türk Lirasını, brüt kârının da 17 milyon Türk Lirasını aştığına dikkat çekti. 2013 yılında Ergaz'ın toplam LPG satışının 37 bin 713 ton olduğunu kaydetti.

Toplantıda Ergaz’ın 2014 yılı yatırım hedefleriyle ilgili bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yağız, “ Şirket olarak 2013 yılında Bluepet markasıyla akaryakıt sektörüne girdik, halihazırda ciromuzun yüzde 80’nini oluşturan ana faaliyet alanımız olan LPG sektörünün tüpgaz ve otogaz ve dökmegaz segmentlerindeki yatırımlarımız devam edecek. Verimli olmayan tesislerin satışına, işletmecilik açısından karlı olmasını öngördüğümüz başka markalardan LPG dolumu yapma uygulamalarına gidebiliriz. Bluepet yakıt istasyonları onuncu bayisiyle yoluna devam ediyor. 2014 yılı sonuna kadar 50 yeni bayi ile hem LPG’de hem de akaryakıtta pazar payımızı büyütmek istiyoruz.’dedi.

Ömer Yağız, konuşmasına şöyle devam etti:

‘ Ergaz olarak, 600’e yakın bayimizle 100 bin ton LPG satışı hedefi hayal değil. Piyasadaki bütün haksız rekabetlere rağmen mücadelemizi veriyoruz. Lojistik alanında İzmit bölgesinde yatırımımız halen gündemde. İnşaat şirketimizin Aydın-Söke ve Malatya Hekimhan’da yaptığı altyapı çalışmaları da verimli bir şekilde şirket karlılığımıza katkı yapmaktadır.’

Ergaz'ın mali ve finansal raporlarına ilişkin daha ayrıntılı bilgiye http://www.ergaz.com.tr adresinde, kurumsal bölümünden ulaşılabilir.

Bu haber 4447 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Transport Logistic’te TGL Rüzgârı... 16.06.2025
Yılın ilk çeyreğinde hibrit ve elektrikli araçların kiralama pazarındaki payı yüzde 10'u geçti... 16.06.2025
Karsan UITP Summit 2025’te Yeni Teknolojileriyle Gövde Gösterisi Yaptı!... 16.06.2025
Siemens Mobility, 11. Eurasiarail Uluslararası Demiryolu Araçları, Altyapı ve Lojistik Fuarı 2025'te... 16.06.2025
Ford Otosan’dan Vehbi Koç Vakfı İş Birliği ile Kocaeli’ye Yeni Bir Eğitim Yatırımı... 16.06.2025
Renault Group’ta üst düzey görev değişimi... 16.06.2025
Otomotiv Sanayii Derneği, 2025’in İlk 5 Aylık Verilerini Açıkladı!... 16.06.2025
Fiba Yenilenebilir Enerji ve AÇEV Dünya Rüzgâr Günü’nde Hatay’da uçurtma festivali düzenledi... 16.06.2025
Jeopolitik risklerle artan petrol fiyatları havacılık sektörü hisselerinde sert düşüşlere neden oldu... 16.06.2025
OPEC'in ham petrol üretimi mayısta günlük 183 bin varil arttı... 16.06.2025
YASED: Yılın İlk Dört Ayında Türkiye’ye 3,3 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 16.06.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.