Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları
UND, Avrupa Birliği ile Müzakerelere Başladı Güncelleme :03.04.2014"AB Genişleme Genel Müdürü Granje: Türk taşımacıları kendilerini AB’ye daha güçlü şekilde anlatmaya devam etmeli”
Ülkemiz taşımacıları tarafından AB ülkeleri üzerinden gerçekleştirilen transit taşımalar da Bulgaristan, Macaristan, Romanya, İtalya ve Avusturya gibi bazı ülkelerce ayrımcı kısıtlamalara tabi tutuluyor.
Türk taşımacılarına yönelik transit kısıtlamaların kaldırılması için uzun süredir Avrupa Birliği nezdinde devam eden UND girişimleri, AB Komisyonu kanadında yankı buldu ve Türkiye-AB arasından karayolu taşımacılığını değerlendiren bir etki analizi çalışması başlatıldı.
Çalışmaların devamında UND, AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlüğünden Türk taşımacısının transit geçişlerde yaşadığı sorunu görüşmek üzere davet aldı.
Davette Genişleme Genel Müdürlüğü Direktörü Alexandra Cas Granje ile bir araya gelen UND Heyeti, Türk araçlarının transit taşımalarında karşılaştıkları kota engeli, zorunlu mod dayatması gibi konularda Avrupalı tüketicinin ve üreticinin de zarar gördüğü, AB’nin kendi iç pazarında serbest dolaşımda olması gereken malların gerçekten serbest dolaşamaması sonucunda AB ticaretinin rekabet gücünün zayıflatıldığını ve 21. yüzyılda böyle bir ticari anlayışının anlamsız olduğunu vurguladı.
Sayın Granje, konun AB tarafından fark edildiği ve Komisyon tarafından başlatılan bir etki analizi çalışmasının sonuçlarının beklendiği ve çıkacak olan sonuca göre her iki tarafın kabul edebileceği bir çözüm geliştirilebileceği, ancak bunun için Türk taşımacılarının yaşadıkları sıkıntıları tüm yönleriyle, gerçek verilerle aktarmaya devam etmesi gerektiği bilgisini verdi.
UND’yi, taşıma sorunlarının Türkiye ve AB tarafının temsilcileriyle tartışıldığı platformlarda özel sektör ve sivil toplum adına aktif olarak yer almaya davet eden AB Komisyonu Direktörü, bu sürece en önemli katkının, UND’nin kendilerine ilettiği materyallerde olduğu gibi, somut kanıtlarla meseleyi aktarmak olduğunun altını çizdi. Bu haber 3715 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar |
Zorlu Holding’ten açıklama... 02.03.2025 |
2024 yılını güçlü bir performansla kapatan Naturelgaz, temettü kararını açıkladı ... 01.03.2025 |
Petrol Ofisi, “İste Olsun” mottosunda bayileri ile Antalya’da bir araya geldi ... 01.03.2025 |
AB, elektrikli araç talebini artırmak için harekete geçiyor... 01.03.2025 |
ODAŞ, DEİK Webinar’ında Özbekistan yatırımını anlattı... 28.02.2025 |
2024’ün Hızlı Büyüyen Markası Aytemiz, Bayileriyle Bir Araya Gelerek “Güçlü Gelecek, Birlikte Gelecek” Dedi ... 28.02.2025 |
TORA olarak, tüm Türkiye'de Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) montajlarımıza devam ediyoruz!... 28.02.2025 |
Karsan İtalya’nın Campania Bölgesinde Toplu Ulaşımı Elektriklendirecek!... 28.02.2025 |
Ford Türkiye’den Sıra Dışı Ford Evreninde Sıra Dışı Bir Etkinlik... 28.02.2025 |
Türkiye’nin Elektrikli Araç Fuarı “Go Green Türkiye” Mayıs’ta Kapılarını Açıyor! ... 28.02.2025 |
En Yakıt Seyahat Özgürlüğünü İstanbul-İzmir Otoyolu'na Taşıdı... 28.02.2025 |
Volvo Trucks, Sürdürülebilirliği Bir Yaşam Biçimi Olarak Değerlendiriyor!... 28.02.2025 |
Shell, Madeni Yağlar Stratejilerini Türkiye’deki Distribütörleriyle Paylaştı... 28.02.2025 |
Türkiye'nin petrol ithalatı geçen yıl aralıkta yüzde 3,4 azaldı... 28.02.2025 |
LPG ithalatı geçen yıl aralıkta yıllık bazda yüzde 29,9 azaldı... 28.02.2025 |
Doğal gazda mart tarifesinde değişikliğe gidilmedi... 28.02.2025 |
ZF’den otobüs ve raylı sistemler için yenilikçi çözümler... 28.02.2025 |
|
|