Haber Ekonomi


Haberler > Madeni Yağ Başlıkları

Yağlar Castrol’den Şampiyonluk VW’den!

Güncelleme :19.09.2014

Motor sporları alanında gerçekleştirdiği hem global hem de ulusal düzeydeki sponsorluklar ve ortak mühendislikleriyle dikkat çeken Castrol, VW Motorsport ile yine şampiyonluk unvanına ortak oldu. 2014 Dünya Ralli Şampiyonası kapsamında düzenlenen Avustralya Rallisi sonrası sezonun bitimine 3 yarış kala VW Motorsport, üreticiler klasmanında Dünya Ralli Şampiyonluğunu erkenden ilan etti. Geçtiğimiz yıl WRC tarihinde bir ilke imza atarak Dünya Ralli Şampiyonası’ndaki ilk senesinde şampiyonluk unvanını elde eden ilk üretici firma olmasıyla da ön plana çıkan VW Motorsport’un 315 HP gücündeki VW Polo R WRC araçlarının motor, vites kutusu ve diferansiyellerinde özel Castrol yağları kullanılıyor.  

Volkswagen Motor Sporları Direktörü Jost Capito, “Böylesine etkileyici bir sezonun sonunda bu performans da işbirliği yaptığımız firmaların desteğiyle de gerçekleşen tüm çalışmaların tam bir mükâfatı oldu. Bir zincir ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür. Bizde ise her halka yanındaki kadar güçlüdür. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Volkswagen kendileriyle gurur duyuyor. Bu unvan, dünyanın dört bir yanındaki, olağanüstü destek gösteren, tüm Volkswagen çalışanları için kazanıldı” açıklamasını yaptı. 

En zorlu şartlar altında bile performans gösteren, ileri teknolojiye sahip yağları üretmek için motor sporları arenasını kendine bir doğal ar-ge laboratuvarı olarak seçen Castrol, 2014 Dünya Ralli Şampiyonası’nda sezonun bitimine 3 yarış kala VW Motorsport ile yine bir başka şampiyonluğa adını yazdırdı. Motor, vites kutusu, diferansiyeller için geliştirilen özel Castrol yağları kullanılan VW Polo R WRC ile Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışan VW Motorsport, son düzenlenen Avustralya Rallisi’nde ilk 3 sırayı alarak Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) Üreticiler kategorisinde şampiyonluk unvanının sahibi oldu. Sezonun bitimine 3 yarış kala gelen şampiyonluk ise Dünya Ralli Şampiyonası kapsamında 25 yıldır ilk kez bu kadar erken ilan gelen bir zafer olması bakımında ayrıca ön plana çıkıyor. VW Motorsport, sırasıyla Fransa, İspanya ve İngiltere’de yapılacak olan sezonun kalan son üç rallisi öncesinde ise 348 puan gibi çok yüksek bir skor elde etmesiyle de dikkat çekerken, WRC tarihinde kırılması zor bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Volkswagen Motor Sporları Direktörü Jost Capito, “Böylesine etkileyici bir sezonun sonunda bu performans da işbirliği yaptığımız firmaların desteğiyle de gerçekleşen tüm çalışmaların tam bir mükâfatı oldu. Bir zincir ancak en zayıf halkası kadar güçlüdür. Bizde ise her halka yanındaki kadar güçlüdür. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Volkswagen kendileriyle gurur duyuyor. Bu unvan, dünyanın dört bir yanındaki, olağanüstü destek gösteren, tüm Volkswagen çalışanları için kazanıldı” açıklamasını yaptı.

Pilotlar Şampiyonluğu Son 3 Yarışta Belli Olacak!

Avustralya’da birinci gelen Sébastien Ogier/Julien Ingrassia ve ralliyi ikinci sırada tamamlayan ekip arkadaşları Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila  şampiyonadaki unvanlarını korudular.  Andreas Mikkelsen/Ola Fløene ise Polo R WRC otomobilinde yarışı üçüncü sırada tamamlayarak takım olarak mükemmel bir sonuç alınmasına katkıda bulundu. Üç Volkswagen takımı da aynı zamanda Pilotlar Şampiyonası’nda en üst sıralarda yer alıyor. Sezon sonunda kimin Dünya Şampiyonluğu unvanıyla taçlanacağı ise, kalan üç rallide, tamamen Ogier/Ingrassia ve Latvala/Anttila arasındaki mücadele ile belirlenecek.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu ve Avustralya Rallisi’ni kazanan Sébastien Ogier ise, “Kesinlikle muhteşem. Ben takımım için yaratılmışım! Takım bu başarıyı öylesine hak ediyor ki! Bu duyguyu kelimelerle ifade etmesi güç. Dünya Şampiyonluğu unvanını podyumu ilk defa tamamen Volkswagen takımlarıyla doldurarak kazanmış olmamız inanılmaz bir başarı. Julien ve ben, bitiş çizgisine kadar ekip arkadaşlarımız Jari-Matti Latvala’ya karşı sahip olduğumuz küçük avantajımızı sonuna kadar kontrol etmeye çalıştık ve başardık.  Bence üst sıralarda hayranlarımızın hoşuna gidecek heyecan verici bir düello gerçekleştirdik. Andreas Mikkelsen ve Ola Fløene’in de gösterdikleri performansla takımın bu zaferini tamamlamaları olağanüstü oldu. Artık, Pilotlar unvanını sağlama almam için bir galibiyet yeterli olacak. Bunu Fransa’da başarmak ise muhteşem olacak” açıklamasını yaptı.

Bu haber 4576 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IVECO’dan Kışa Özel Bakım Fırsatı: Ücretsiz Check-Up ve Tüm Modellerde İndirim... 02.12.2025
BOTAŞ, Silivri'deki tesisinde kontrollü gaz çıkışı ve yanma işlemi yapıldığını bildirdi... 02.12.2025
Shell Türkiye, Engelsiz Yaşam Vizyonuyla Hayatın Her Alanında Eşitlik ve Kapsayıcılık İçin Çalışıyor... 02.12.2025
Platinum Rent, Çözüm Ortağınız!... 02.12.2025
CDA Lojistik Üst Yönetimine Transfer... 02.12.2025
Goodyear, Avrupa genelinde kış lastiği performansında zirveye yerleşti... 02.12.2025
Yeni Citroën Ë-C3 Aircross’un “Uzun Menzil” Versiyonu Türkiye’de!... 02.12.2025
FIAT Professional’dan Büyük Bir Adım Daha!... 02.12.2025
ZF Aftermarket, Lemförder Markası ile Cam Kaldırma Krikolarını Pazara Sunuyor... 02.12.2025
Mercedes-Benz Vito Mixto modeli yeniden Türkiye’de... 02.12.2025
UND, Albayrak Grubu ve KTZ Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı... 02.12.2025
Rosatom Mısır'daki El Dabaa NGS’ye Ekipman Sevk Etmeye Devam Ediyor... 02.12.2025
Türkiye Pakistan'da petrol ve doğal gaz arayacak... 02.12.2025
Hizmet İhracatının Şampiyonu Yine Mars Logistics... 02.12.2025
Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-kasım döneminde yüzde 10,16 büyüdü... 02.12.2025
Elektrik santrallerine 1,4 milyar liralık kapasite mekanizması desteği... 02.12.2025
Allison donanımlı Isuzu Novociti Life midibüsler, Siirt yollarında fark yaratıyor... 02.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.