Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Tırsan Türk-Alman Bilim Yılında Ar-Ge Proje İşbirliklerini Artırdı

Güncelleme :16.03.2015

Tırsan Treyler Ar-Ge ekibi, 12 Mart 2015’te Ankara’da düzenlenen ‘2014 Türk-Alman Bilim Yılı Kapanış Etkinliğine katıldı.
 

Tırsan Treyler Ar-Ge ekibi, 12 Mart 2015’te Ankara’da düzenlenen ‘2014 Türk-Alman Bilim Yılı Kapanış Etkinliğine katıldı. Etkinlik, Türk-Alman Bilim Yılı süresince 2014'te hayata geçirilen etkinlikleri değerlendirme ve iki ülke arasındaki bilimsel işbirliğinin sürekliliğine katkıda bulunma amacıyla, özel sektör, araştırma camiası, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirdi.
Toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Johanna Wanka’nın yanı sıra, TUBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak da katıldı.
Bilim Yılı süresince Yurtiçi Etkinlikleri Destekleme Programı oluşturularak, iki çağrıya çıkıldı ve 74 etkinliğe destek verildi. Bu etkinlikler kapsamında yaklaşık 1000 Türk ve 800 Alman araştırmacının bir araya gelmesi sağlandı. Üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmek adına, Bilim Yılı vesilesi ile 2+2 Programı çağrısı açıldı. Bu çağrı kapsamında desteklenecek projelerdeki bir üniversite ve bir sanayi kuruluşunun oluşturduğu Türk ekibe 450 bin avro karşılığında destek sağlanabilecek. Bilim Yılı'nın kazandırdığı ivmenin sürdürülebilmesi için ise, Türkiye ve Almanya EUREKA çağrısı açıldı. Bu çağrı kapsamında, ticarileşme potansiyeli yüksek ve pazara yönelik ürün ve süreçlerin geliştirilmesine yönelik, her iki ülkeden en az birer kuruluşun katılmasıyla oluşturulacak projelere destek verilecek.
Toplantıda Tırsan Ar-Ge ekibi, treyler sektörüne yönelik olarak yapılacak Ar-Ge projelerine yönelik işbirliği olanaklarını değerlendirdi. Somut işbirlikleri oluşturuldu ve proje takvimleri belirlendi.
Tırsan, 2009 yılında Türkiye treyler sektörünün ilk ve tek Ar-Ge merkezini açmıştır. 2009 yılında kurulduğundan bu yana Tırsan Ar-Ge merkezi, treyler sektörüne yönelik olarak 10 farklı ürün grubunda 38 farklı projeyi, 1,2 milyon mühendislik saati süren çalışmalar sonucu başarıyla tamamlamıştır. Tırsan Ar-Ge merkezinde toplam 25 milyon km yol testi gerçekleştirilmiştir.

 

Bu haber 3222 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Zorlu Holding’ten açıklama... 02.03.2025
2024 yılını güçlü bir performansla kapatan Naturelgaz, temettü kararını açıkladı ... 01.03.2025
Petrol Ofisi, “İste Olsun” mottosunda bayileri ile Antalya’da bir araya geldi ... 01.03.2025
AB, elektrikli araç talebini artırmak için harekete geçiyor... 01.03.2025
ODAŞ, DEİK Webinar’ında Özbekistan yatırımını anlattı... 28.02.2025
2024’ün Hızlı Büyüyen Markası Aytemiz, Bayileriyle Bir Araya Gelerek “Güçlü Gelecek, Birlikte Gelecek” Dedi ... 28.02.2025
TORA olarak, tüm Türkiye'de Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) montajlarımıza devam ediyoruz!... 28.02.2025
Karsan İtalya’nın Campania Bölgesinde Toplu Ulaşımı Elektriklendirecek!... 28.02.2025
Ford Türkiye’den Sıra Dışı Ford Evreninde Sıra Dışı Bir Etkinlik... 28.02.2025
Türkiye’nin Elektrikli Araç Fuarı “Go Green Türkiye” Mayıs’ta Kapılarını Açıyor! ... 28.02.2025
En Yakıt Seyahat Özgürlüğünü İstanbul-İzmir Otoyolu'na Taşıdı... 28.02.2025
Volvo Trucks, Sürdürülebilirliği Bir Yaşam Biçimi Olarak Değerlendiriyor!... 28.02.2025
Shell, Madeni Yağlar Stratejilerini Türkiye’deki Distribütörleriyle Paylaştı... 28.02.2025
Türkiye'nin petrol ithalatı geçen yıl aralıkta yüzde 3,4 azaldı... 28.02.2025
LPG ithalatı geçen yıl aralıkta yıllık bazda yüzde 29,9 azaldı... 28.02.2025
Doğal gazda mart tarifesinde değişikliğe gidilmedi... 28.02.2025
ZF’den otobüs ve raylı sistemler için yenilikçi çözümler... 28.02.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.