Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Bakan Yıldız: “Enerji sektörü ekonomiden daha hızlı büyümek zorunda”

Güncelleme :09.05.2015

Önceki yıl enerji sektörünün kurulu güçteki büyüme rakamı yüzde 11,4 olduğunu hatırlatan Yıldız, “Geçen yılda yine yüzde 6’lar civarında. Bu yıl benzer bir şekilde bu rakamın oluşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TÜBİTAK ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirecekleri enerji projelerinin tanıtım toplantısına katıldı.

Türkiye’nin bütün yerli kaynaklarının, yenilenebilir enerji kaynaklarının önünün çok hızlı bir şekilde açılması gerektiğini belirten Yıldız, enerji sektörünün, ülkenin ekonomik büyüme rakamlarından daha hızlı büyümesi gerektiğini vurguladı.

Önceki yıl enerji sektörünün kurulu güçteki büyüme rakamı yüzde 11,4 olduğunu hatırlatan Yıldız, “Geçen yılda yine yüzde 6’lar civarında. Bu yıl benzer bir şekilde bu rakamın oluşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yerli kaynaklar ve yerli üretim desteklenirken, cari açığa olumsuz etki yapacak yatırım harcamalarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Bakan Yıldız, “Türkiye’de yaklaşık yılda üretimi dağıtımı ve bütün donanımlarıyla beraber, yeri geliyor 12 milyar dolarlık, yeri geliyor 8-9 milyar dolarlık yatırım yapıyoruz. Biz bu pazarı, böyle bir talebi oluşturmuşsak, arzın mutlaka milli kaynaklarımızla beraber oluşması lazım” ifadelerini kullandı.

Yıldız, Türkiye’ye gelen yatırımcıların Orta Doğu ve Afrika’nın da içinde olduğu çok geniş bir pazarı hedeflediğini dile getirdi. Avrupa Birliği’ne karşı bir kısım anti-damping uygulamaları nedeniyle bazı ülkelerden yatırımcıların gelerek Türkiye’de tesislerini kurduğunu ifade eden Yıldız, bu nedenle pazarı yalnızca Türkiye’nin gelişimi, büyümesi ve enerji hedefleri ile aynı oranda görmemek gerektiğine işaret etti.

Yerli üretimin gelişmesi için gerekirse ithal maliyetinin üzerinde de olsa üretim yapılabileceğini söyleyen Yıldız, “Yerli üretim yapmak lazımsa, milli duruş sergilemek lazımsa, buna borcu olanlar yalnızca Enerji ve Sanayi Bakanlıkları değil. Akademisyenler, aydınlar, özel sektör, sanayiciler” diye konuştu.

Bu haber 2872 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli araç şarj soket sayısı mayısta yüzde 4 arttı... 01.07.2025
Osmangazi Köprüsü 9 yılda 108 milyar liralık tasarruf sağladı... 01.07.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'den Yönetimsel Değişiklik Açıklaması... 01.07.2025
Atlas Copco, elektrikli araç batarya montajında zorluklara karşı dozajlama çözümleri sunuyor... 01.07.2025
Binalarda enerji verimliliğinde yeni dönem başladı... 01.07.2025
TotalEnergies İstasyonları ve Akbank’tan chip-para kampanyası... 01.07.2025
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 2’inci şirketi oldu... 01.07.2025
Madencilik, Çevre ve Tarım Arasında Siyaset Üstü Bir Denge Arayışı... 01.07.2025
CALL Energy ile hedef 1.000 MW’lık yatırım... 01.07.2025
GÜRİŞ Holding Son İki Yılda 674 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attı... 01.07.2025
Shell Filo Çözümleri’nden Türkiye’de Bir İlk: Shell Filo Yıkama Kartı... 01.07.2025
ATSO ve CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten, Antalya’nın enerjisi için stratejik buluşma... 01.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.