Haberler > Akaryakıt Başlıkları
Shell Eco-marathon 2016 için Geri Sayım Başladı! Güncelleme :21.09.2015Bu yıl 31’incisi Londra’da düzenlenecek olan “Shell Eco-marathon Avrupa” için başvurular 28 Eylül’de başlıyor. Son başvuru tarihi 26 Ekim Pazartesi!
Royal Dutch Shell’in dünya çapında, gençleri daha az enerjiyle daha fazla mesafe kat eden araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek için düzenlediği “Shell Eco-marathon Avrupa” yarışmasının 31’incisi için geri sayım başladı. 30 Haziran’da Londra’da başlayacak olan ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu farklı ülkelerden lise ve üniversite öğrencilerinin tasarlayıp üretecekleri araçlarla yarışacağı “Shell Eco-marathon Avrupa 2016” için başvurular, 28 Eylül’de başlayıp 26 Ekim’de sona erecek.
Shell Eco-marathon Avrupa 2016, 30 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında Londra’da, öğrencilerin büyük mücadelesine sahne olacak. Bu heyecan verici organizasyona katılmak isteyen takımların, ayrıntılı bilgilerin de yer aldığı www.shell.com adresinde bulunan başvuru formunu 26 Ekim Pazartesi gününe kadar doldurması gerekiyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Shell Eco-marathon’a 16-25 yaş arası gençlerden oluşan takımlar, “Prototip” ve “Şehir Konsepti” adlı iki farklı kategoride katılacak. Geleceğin otomobillerini yansıtan prototipler, geleceğin tasarımına sahip araçlardan oluşurken “Şehir Konsepti” başlığı altındaki otomobiller ise geleneksel taşıtlardan ilham alınarak tasarlanacak ve dış görünüş olarak günlük yaşantımızda kullandığımız otomobil modellerine benzerlikleriyle dikkat çekecek.
Shell Eco-marathon Avrupa 2015’te Türkiye’yi 18 Takım Temsil Etti
197 takımın daha az enerjiyle daha fazla mesafe kat eden araçlar tasarlayıp ürettikleri ve yarışarak test ettikleri Shell Eco-marathon’un 30’uncusu, 22-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Amsterdam’da gerçekleştirildi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 26 Avrupa ülkesinden 3000’e yakın öğrencinin katıldığı yarışmada Türkiye’yi, toplamda 18 lise ve üniversite takımı başarıyla temsil etti. Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, “Bu yıl Türkiye takımlarının Shell Eco-marathon’a katılışının 10. Yıldönümü. 10 yıldır Türkiye’nin farklı illerinden 120’nin üzerinde takım ve 1500’e yakın gencimizin Shell Eco-marathon’a katılması bana ve tüm Shell Türkiye Ailesi’ne ayrı bir heyecan ve gurur veriyor” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Shell Eco-marathon gençlerimizin yetişmesine birçok açıdan önemli katkılarda bulunuyor. Aracın tasarımındaki ve imalatındaki teknik becerilerden, finans kaynağı bulup bütçe yönetmeye, iletişim becerileri ve ekip çalışmasından proje yönetimine ve yol emniyeti disiplinine kadar birçok alanda çok önemli bir tecrübe Eco-marathon. Bunların ötesinde gençlerimize, yurtdışında onlarca farklı ülkeden gelen yaşıtlarıyla yarışma imkanı sunuyor. Bu yıl 18 takımımızla Shell Eco-marathon’a en fazla takımla katılan ülkelerden biriydik. Büyük bir azim ve mücadele örneği gösteren takımlarımız, ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Takımlarımıza destek veren tüm akademisyenlere ve kurumlara teşekkür ediyorum ve genç arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.”
Avrupa’nın En Emniyetli Aracını Üreten Türk Takımına Ödül
Ahmet Erdem ayrıca, “Bu yıl Yıldız Teknik Üniversitesi takımı AE2, Emniyet Ödülü alarak çok önem verdiğimiz bir alanda büyük bir başarıya imza attı ve bizi çok gururlandırdı. Shell Türkiye olarak, Türkiye’de yetişen geleceğin mühendislerinin enerji, otomotiv teknolojileri ve enerji tasarrufu alanında elde ettikleri ve edecekleri ilerlemenin, keşfedecekleri yeniliklerin destekçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Türk takımlarından Yıldız Teknik Üniversitesi AE2 Project, 5 kategoride verilen Off-Track Awards’da “Emniyet Ödülü”nü kazanma başarısını gösterdi. Yıldız Teknik Üniversitesi AE2 takımı öğrencileri podyuma çıkarak Türk bayrağını dalgalandırarak kupalarını aldılar.
Geçen sene Shell Eco-marathon’a Türkiye’den katılma başarısı gösteren diğer takımlar da yarışmada önemli sonuçlar aldılar. UrbanConcept Hydrogen kategorisinde yarışan İstanbul Üniversitesi’nden Hidroist takımı, 163km/m3 sonuç ile 5’inci oldu. Prototype Hydrogen kategorisinde ise Anadolu Üniversitesi’nden Hidroana 298km/m3 ile 7’inci, UrbanConcept Baterry-electric kategorisinde Yeditepe Üniversitesi’nden YUEMT 58km/kWh ile 9’uncu oldu. Prototype Baterry-electric kategorisinde Yıldız Teknik Üniversitesi takımı AE2 217km/kWh ile 25’inci; Erciyes Üniversitesi’nden TYEKK 170km/kWh ile 30’uncu; Prototype Gasoline kategorisinde ise İTÜ’den Facilis 171km/lt ile 32’inci oldu.
Shell, Türkiye’yi bugün de mutlu etmek için çalışıyor!
Shell Eco-marathon’un odak konusu olan yakıt verimliliği çalışmalarına yaklaşık 100 yıl önce ürettiği ilk markalı ürünüyle başlayan Shell, ileri teknolojisiyle sürücülerin yakıttan tasarruf etmesini sağlayan yenilikçi ürünler geliştirerek geleceği bugüne taşıyor ve müşterilerini bugün de mutlu ediyor. Şirketin en önemli hedefi müşterilerinin istasyondan ayrılırken, geldiklerinden daha mutlu hissedeceklerinden emin olmak. Bu nedenle, müşterilerinin bugün ve gelecekteki ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak yakıtlarını farklılaştırıp yenilediği gibi, sunduğu hizmetleri de farklılaştırmak için Shell’e Hoşgeldiniz Müşteri Deneyimi Programını Nisan 2015’te hayata geçirdi. Ayrıca Shell & Turcas, ilklerine bir yenisini daha ekleyerek, Mayıs 2015’te Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) verdiği Müşteri Dostu Marka belgesini alan Türkiye’de Petrol Piyasası akaryakıt dağıtım markaları arasındaki ilk marka oldu.
Bu haber 2841 kere okunmuştur.
|
|