Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

EPDK Başkanı Yılmaz: Bazı doğalgaz şirketleri haksız ücret aldı

Güncelleme :06.10.2015

Bazı doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerden haksız ücret aldığının tespit edildiğini bildiren EPDK Başkanı Yılmaz, " Kurul kararı ile bu bedellerin iadesine başlandı. İade edilmeye başlanan miktar 6 milyon 261 bin 848 lirayı buldu" dedi.
 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, bazı doğalgaz dağıtım şirketlerinin abonelerden haksız şekilde ücret aldığının tespit edildiğini ve Kurul kararı ile bu bedellerin iadesine başlandığını söyledi.
Yılmaz, söz konusu hatanın mevzuatın yanlış değerlendirilmesinden kaynaklandığını ve Kurul kararı ile tüketicinin korunması adına gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Yılmaz, haksız şekilde alınan ücretlerin, abonelere iadesine başlandığını bildirdi.

Hata 226 bin aboneyi ilgilendiriyor


16 dağıtım şirketinin, 226 bin 35 aboneden fazla para aldığını tespit ettiklerini aktaran Yılmaz, şu ana kadar tüketiciye iade edilen miktarın 6 milyon 261 bin 848 lirayı bulduğunu dile getirdi.
Abonelerin hizmet aldıkları doğalgaz dağıtım şirketinin internet sitesinden kendilerine iade edilecek bedeli öğrenebileceğini kaydeden Yılmaz, "Fazladan alınan bedel, faturalı aboneye gaz bedeli olarak verilebilecek ya da fazladan 20 lira alındıysa fatura bedelinden bu 20 lira düşülecek. Abone artık o meskende bulunmuyorsa oturduğu dönemde fazladan kesilen miktarı nakit olarak alabilecek" diye konuştu.
Binalardaki doğalgaz tesisatı, ilk kurulduğunda ilgili bölgedeki sorumlu dağıtım şirketince kontrol ediliyor ve bir kereye mahsus olmak üzere "iç tesisat kontrol bedeli" adı altında aboneden ücret alınıyor. Buna karşın bazı dağıtım şirketlerinin söz konusu ücreti, tesisat yeni olmasa da her abone değişikliğinde alma yoluna gittiği EPDK Tarifeler Dairesi tarafından tespit edilmişti.

 

Bu haber 3333 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
CW Enerji’den Tekirdağ’a 9863,6 kWp’lik Arazi GES ... 30.08.2025
ZF, Steer-by-Wire Teknolojisi ile İnovasyona Yön Veriyor... 30.08.2025
Falken, elektrikli araçlara özel geliştirdiği e.ZIEX lastiği ile sınıfında fark yaratıyor... 30.08.2025
Castrol, TransAnatolia 2025’te Bir Kez Daha Limitleri Zorlayan Performansın Yanında ... 30.08.2025
Türkiye'nin petrol ithalatı haziranda yüzde 5,9 arttı... 29.08.2025
Aras Kargo’da Üst Düzey Atama... 29.08.2025
Talay Logistics, Davies Turner ile iş birliğine gitti... 29.08.2025
Enerjisa Üretim’e Stevie Awards’tan Sürdürülebilirlikte Çifte Ödül... 29.08.2025
Toroslar EDAŞ, Gaziantep ve Mersin'de enerji altyapısına yönelik yatırımlarını sürdürüyor... 29.08.2025
Yapay zekayla petrol ve gaz aramalarında yeni dönem... 29.08.2025
Hastalya Antalya ve Hastalya Denizli Bayileri Mercedes-Benz Türk Standartlarında Yenilendi... 29.08.2025
TREDER üyeleri, Kayalar Kimya’yı ziyaret etti... 29.08.2025
En Yakıt, Kullanıcılarına Mil Kazandırmaya Devam Ediyor... 29.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.