Haberler > Akaryakıt Başlıkları
Petkim yeni şirkette ‘Mühendislik Plastikleri’ üretecek Güncelleme :02.12.2015 60’a yakın petrokimyasal hammadde üreten Petkim, mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları için yeni bir şirket kurdu.
Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, 24 bin ton kapasiteye sahip olacak Petkim Specialities’inTürkiye’de ağırlıklı olarak ithalat yoluyla karşılanan ve ambalaj, otomotiv, savunma, medikal, bilgi teknolojileri gibi sektörlere hitap eden katma değeri yüksek ürünlerde uzmanlaşacağını söyledi.
Türkiye’nin petrokimyasal hammadde üreticisi Petkim Petrokimya Holding AŞileri mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları üretimine yönelik Petkim Specialities şirketini kurdu. Petkim’in %100 iştiraki olan Petkim Specialities Mühendislik Plastikleri Sanayi ve Ticaret AŞ, 24 bin ton kapasiteyle Türkiye’de ağırlıklı olarak ithalat yoluyla karşılanan ve ambalaj, plastik, otomotiv, savunma, medikal, bilgi teknolojileri gibi sektörlere yönelik üretilecek katma değeri yüksek (masterbach,compund) ürünler konusunda uzmanlaşacak.
Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, yeni şirket için mevcut yatırımlara ek 5 milyon dolar yatırım yapılacağını kaydetti. Petkim bünyesinde 14 bin ton üretim kapasitesiyle yer alan Plastik İşleme Fabrikası varlıklarının da Petkim Specialities'de kullanılacağını ifade eden Korkut, bu kapasiteye ek olarak, 10 bin ton kapasiteli yeni makine ekipman temin edilerek Petkim Specialities'in kapasitesinin 24 bin tona ulaşacağını dile getirdi.
50 yıllık bilgi birikimi ve tecrübeli insan kaynağına sahip Petkim’in son dönemde kapasite artışının yanı sıra katma değerli ürünlere odaklandığını belirten Sadettin Korkut, bunu farklı alanlarda büyüme stratejisiyle bir araya getirdiklerini söyledi. 2016 yılı başında işletmeye teslim edilip, hizmet vermeye başlayacak olan ve toplam yatırımı 400 milyon dolara ulaşan Petlim’in de (Petkim Konteyner Limanı) Petkim’e değer katan işlerden biri olduğunu hatırlatan Korkut, “Petkim Specilaties’i de bu şekilde bağımsız bir yapı olarak kurguluyoruz. Buradan sağlayacağımız değer Petkim’in toplam gelir ve EBİTTA artışını çeşitlendirecek. Hedefimiz müşteriden gelecek taleplere en hızlı şekilde cevap verebilecek çözümler üretebilecek bir yapı oluşması. Şirket hammadde olarak kendi ürünlerimizi de kullanıp değeri yüksek özel ürünlere dönüştürecek. Ar-Ge ve ileri teknoloji isteyen ürünler ortaya çıkacak” dedi.
Petrokimyada geleneksel ürünlerden özel ürünlere geçişin öne çıktığını kaydeden Korkut, özel malzemelerin ambalaj, otomotiv, savunma, medikal, bilgi teknolojileri gibi sektörlerde kullanıldığını dile getirdi. Türkiye’de 17 milyar dolara ulaşan plastik sektörü içinde mühendislik plastiklerinin yüzde 4-5 paya sahip olduğunu anlatan Korkut, “Dünyada bu alanda büyük oyuncular var. Türkiye pazarında ağırlığı ithal ürünler alıyor. Güçlü bir yapıya sahip Petkim’in yerli üretici olarak bu pazarda yer alması bu yönüyle önem taşıyor. Toplam 15 fabrikamızdaki üretimimizde olduğu gibi burada da sanayicilerimiz için tedarik güvenliği, sürekliliği, yenilikçilik ürün ve hizmet kalitesi önceliğimiz olacak” diye konuştu. Bu haber 2717 kere okunmuştur.
|
|