Haberler > Akaryakıt Başlıkları
Kadoil Engelleri Kaldırıyor Güncelleme :03.12.2015Kadoil’in takdir toplayan sosyal sorumluluk projesi Kadoil Şehit Kamil Engelliler Futbol Takımı İstanbul Özürlüler Spor Kulübü ile maç gerçekleştirdi. Kadoil’in ana sponsorluğunda düzenlenen maçta futbolcular sosyal hayata karışmanın mutluluğunu paylaştılar.
Kadoil’in sosyal sorumluluk projesi Kadoil Engelli Futbol Takımı, İstanbul Özürlüler Spor Klubü ile Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde maç yaptı. Kadoil’in ana sponsorluğunda düzenlenen maçta Kadoil Genel Müdür Vekili Çağdaş Demirağ, Şehitkamil Ampute Futbol Takımı Başkanı Şükrü İnal açıklamalarda bulundu. Kadoil Genel Merkez çalışanlarıyla aynı gün içinde Kadoil Ampute Futbol Takımı bir dostluk maçı gerçekleştirdi.
Kadoil Genel Müdür Vekili Çağdaş Demirağ
Futbolcuları gerçekleştirdikleri maçta yalnız bırakmayan Kadoil Genel Müdür Vekili Çağdaş Demirağ bu kapsamdaki sponsorlukların arttırılması gerektiğini ifade etti. Sayın Demirağ; “Günümüzde işletmeler iş dünyasında faaliyetlerini sürdürürlerken aynı zamanda toplumun da menfaatlerini gözetmek durumdadır Kadoil’de içinde bulunduğu topluma, doğaya ve ekonomiye herhangi bir çıkar talep etmeksizin yardım etmeyi prensip haline getirmiştir. Kadoil Şehit Kamil Ampute Takımına sponsor olmamızın en büyük nedenlerinden biri de sadece toplumda farkındalık yaratmak değil, çok uluslu şirketlerin de bu konuda daha bilinçli ve hassas davranmalarını sağlamaktı. Markalar genelde bu projeler için ayırdıkları kaynakları kendilerini tekrar ederek benzer konular üzerine yoğunlaştırıyorlar. Halbuki Türkiye genelinde 8 milyon engelli vatandaşımız var. Onları sosyal hayata kazandırabilecek bu tarz projelere hepimizin destek olması gerekiyor. Ampute takımına sadece maddi destek değil bireysel katılımların da önemi çok büyük. Maçları takip edip, izlemek bile bu sporlara gönül vermiş engelli arkadaşlarımız için çok büyük bir moral olabiliyor. Ben bu proje kapsamında şirketlere ve çalışanlara bu konuda daha duyarlı olmalarını rica ediyorum.” Dedi.
“Kadoil sayesinde ciddi transferler yaptık”
2012 yılında sosyal sorumluluk projesi adı altında arkadaşların spora adapte olmaları için el birliğiyle çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kadoil Şehitkamil Ampute Futbol Takım Başkanı Şükrü İnal, “ 2012 yılında takımı ve kulübümüzü kurduk.3 yıldır ampute birinciliğinde mücadele verdik. 2014 – 2015 sezonunda şampiyon olduk. 2015 – 2016 sezonu Süper Ligi’yiz. Süper Ligi’nde şu anda 10 tane takım var. Kadoil sayesinde bu sene ciddi anlamda transfer yaptık. Bundan sonraki yıllar için daha üst sıralara ve milli takıma oyuncu vermek adına güzel projelerimiz var.
“Engelliler için spor kulüpleri çok önemli”
Şükrü İnal sözlerine şöyle devam etti: “Engelliler için sporun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun önemi araştırmalarımızda mevcut. Çünkü aşağı yukarı 60 tane lisanslı futbolcu var. Bunlardan sadece bir tanesi devletten yardım alıyor. Diğerleri çeşitli işlerde çalışıyorlar. Ayrıca esnaf olanlar, özel işlerde çalışanlar, kamuda çalışanlar var. Bu da sporun kendilerine vermiş olduğu özgüvenden kaynaklanan bir durum. Futbolcular böylece hayata atılıyorlar. Biz toplum olarak, idareciler olarak buna el atarsak, engelli spor okulları oluşturursak, bu kişilerin sosyal çevreleri geliştiği gibi ciddi anlamda hayata da atılmış olacaklar. Bununla birlikte çevre edinecekler ve kendilerine olan özgüvenleri artacak.
“Kadoil’e sonsuz teşekkürler”
Yeni iş sahaları açılacağını, böylece katma değer sağlayacaklarını ifade eden Şükrü İnal şunları kaydetti: “Bu alanda çok ciddi çalışmalar yapıyorum. 1- 2 yıla kadar Gaziantep’te bir tesis oluşturacağıma inanıyorum. Bu arada Kadoil firmasına çok teşekkür ediyoruz. Bugün elimizden tuttular, bizlere destek oldular, sponsorumuz oldular. Transfer sayımızı ilerleyen yıllarda daha çok arttırarak, Kadoil’in bize olan desteğiyle yolumuza devam edeceğiz.”
Takımdaki futbolcuların çoğunun sonradan engelli olduğunu söyleyen İnal, “ Hayata küsmesinler diye onların sosyalleşmeleri sağlanıyor. Bunu yavaş yavaş, diğer arkadaşların da katılımını sağlayarak çoğalıyoruz. Türkiye’de de ciddi anlamda bir engelli toplumu var. Aslında engellilere yönelik çalışmalar çoğaldıkça engellilerin dışarda olduğunu görüyoruz. Engellilerimizin 10 -15 yıl önce dışarı çıkabilecekleri yer yoktu. Ortam ve şartlar müsait değildi, engelli yolları yoktu, alanları kısıtlıydı. Bu alanlarla birlikte onlar da hayata atıldılar.”
“Kadoil çalışanları tribünde”
Ampute futbol ciddi bir organizasyon ve ciddi bir masraf gerektiriyor. Federasyonumuzun tüm bunlara gücü yetmiyor. Kadoil bu konulara duyarlı davranıp bize her zaman destek oluyor. Bugün bile tribünlerde Kadoil çalışanlarını görebilirsiniz. Buradan da onlara teşekkür etmek isterim. Tarkan Kadooğlu gibi iş adamlarımız eğer bizlere sponsorluk kapısını açarsa, sosyal sorumluluk adı altında bize destek olurlarsa biz amputeyi çok ciddi yerlere getiririz. Bu yıl amputede dünya üçüncüsü olduk. Kodil’lebundan sonraki dönemlerde dünya birincisi olacağımıza inanıyoruz. Böylece engelli arkadaşlarımızın daha çok spor yapmasına katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz.
Ali Atmacı
“Burada sosyalleşme fırsatı buluyorum ve arkadaşlarımla çok güzel zaman geçiriyorum”
2010 yılında askeriyenin rehabilitasyon merkezinde tanıştım. Birkaç maçı izleme fırsatı buldum. Arkadaşlarımdan da milli takımda oynayanları gördüm. Ben de onların içinde yer almak istediğime karar verdim. Burada sosyalleşme fırsatı buluyorum ve arkadaşlarımla çok güzel zaman geçiriyorum.
İlk engelli olduğumda bırakın yürümeyi insanların içine çıkamayacağımı düşünüyordum. Fakat bunun zamanla böyle olmadığını gördüm. Şu anda normal insanlardan hiçbir eksiğimiz yok. Kadoil’e de sponsor olduğu için ayrıca teşekkür ediyorum. Biz önceleri daha iyi bir deplasmana gelmekte bile zorlanıyorduk. Sponsorlar sayesinde deplasmanlara gelebiliyoruz, antrenmanlara gidiyoruz. Fakat bu antrenmanların daha kapsamlı ve düzenli olması ve küçük yaştakilerin de önlerinin açılması gerektiğini düşünüyorum. Yaşadığımız sürece hayat devam ediyor. Yarın ne olacağını kimse bilemez. Önceleri ben hiçbir faaliyette bulunamayacağımı düşünürken şu anda deplasmanlara geliyorum, ailemi geçindiriyorum ve arkadaşlarıma eğitim verebiliyorum.
Gazi Öztop
“Bundan sonraki hedefim Malatya’da takım kurmak ve daha iyi yerlere gelebilmek”
Güneydoğu gazisiyim. 1999 yılında Tunceli Ovacık’ta mayına basmam sonucunda sağ ayağımı kaybettim. Futbolla 2007 yılında Ankara’da tanıştım. 2008’de Milli Takım kampına katılarak dünya üçüncüsü olduk. 2009’da amputenin Türkiye futbol süper ligi kuruldu. O günden bu güne devam ediyoruz. Ampute futbolla tanışmadan önce herkes içine kapanıktı, evden çıkmıyordu. Şimdi çok rahatız. En başta beni ailem destekliyor. Futboldan kalan zamanlarda ise işe gidiyorum. Çocuklarımla, eşimle zaman geçiriyorum. Hedefim Malatya’da bir takım kurabilmek ve daha iyi yerlere gelebilmek. Engelli arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum; kimse içine kapanık olmasın, bir şeylerle uğraşsın, kendini utanç duruma düşürmesin. Bütün engelli arkadaşlarımızın umutlarını kaybetmeden hayata sıkı sıkıya bağlanmaları gerektiğini düşünüyorum. Kadoil bizim bu süreçte en büyük destekçimiz oldu. Bize bu desteklerini sağladıkları için onlara çok teşekkür ediyorum. Bu sponsorluklarının arkalarında kalmalarını ve başarılarımızı arttırarak daha iyi yerlere gelmemizi umuyorum.
Bu haber 3365 kere okunmuştur.
|
|